Ponad 100 nowych pracowników po roku działania Medicover w Radomiu

Published

W Contact Center Medicover w Radomiu w ciągu pierwszego roku działania zatrudnienie znalazło ponad 100 osób. Oddział został uruchomiony w styczniu 2016 roku, a firma już zbudowała silną pozycję na lokalnym rynku pracy. Również dla Medicover radomska placówka stanowi ważny atut – jest jednym z dwóch tego typu centrów działających w strukturach firmy.

Nowe Centrum Kontaktu z Klientem Medicover w Radomiu zostało uruchomione 18 stycznia 2016 roku. Początkowo zatrudniało 30 osób. Dziś, po roku funkcjonowania radomskiego oddziału, pracuje w nim ponad 100 osób.
- Centrum kontaktu w Radomiu jest ważnym ogniwem w działaniach Medicover. Sprawna i łatwo dostępna dla pacjentów infolinia to jedna z podstaw funkcjonowania firmy medycznej. W Medicover stawiamy na wysoką jakość obsługi –  a taką zapewniają pracownicy radomskiego oddziału, którzy mają bezpośredni kontakt z naszymi pacjentami – mówi  Mirosław Suszek, Wiceprezes Zarządu Medicover.
Do końca 2016 roku Centrum Kontaktu z Klientem w Radomiu odebrało 638 tysięcy połączeń. To blisko 1/3 wszystkich telefonów przychodzących na infolinię Medicover.
Dla Radomia centrum jest cennym pracodawcą.
Medicover zbudował na lokalnym rynku pracy pozycję stabilnego i wiarygodnego pracodawcy. Radomski zespół tworzą konsultanci obsługujący pacjentów, liderzy zarządzający zespołami, specjaliści ds. szkoleń, jakości, procesów, pracownicy IT oraz administracji. Osoby zatrudnione w centrum wyróżniają wysokie zdolności komunikacyjne, otwartość na rozwój i umiejętność działania w zespole.
- Każdy nowy pracownik przechodzi szkolenie wstępne, podczas którego nie tylko poznaje Medicover, wartości, standardy i usługi  firmy, ale również nabywa uniwersalne umiejętności związane z obsługą pacjentów. Szkolenia składają się z części teoretycznej, prowadzonej przez trenerów i części praktycznej, którą nowi pracownicy odbywają przy wsparciu doświadczonych pracowników – mówi Anna Kotula, Kierownik ds. Efektywności i Rozwoju Centrum Kontaktu z Klientem.
Medicover oferuje pracownikom przejrzysty system premiowy oraz jasno określone zasady rozwoju ścieżki kariery. Osoby, które wykazują duże zaangażowanie i osiągają dobre wyniki pracy otrzymują dodatkowe korzyści, takie jak prywatna opieka medyczna, czy  karta benefitów.
Centrum Kontaktu z Klientem Medicover mieści się w atrakcyjnej lokalizacji – w biurowcu Radom Office Park w sąsiedztwie Galerii Słonecznej.
Medicover, z uwagi na dynamiczny rozwój, nadal planuje zwiększać zatrudnienie w oddziale w Radomiu. Osoby zainteresowane procesem rekrutacji zachęcamy do zgłaszania swoich kandydatur.

Copy as a Plain Text

Attachments

Download All

2017_03_09_ponad_100_nowych_pracownikow_po_roku_dzialania_medicover_w_radomiu.docx

docx | 48.1 KB

Related Stories
Medicover otwiera nowe centra stomatologiczne we Wrocławiu i w Szczecinie

ago

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe placówki w Szczecinie i we Wrocławiu. Zwiększenie liczby gabinetów dentystycznych to ważny krok w kierunku rozwoju usług stomatologicznych Medicover Polska. Tylko w tym roku do sieci dołączy 27 nowych gabinetów stomatologicznych.
W prywatnych gabinetach stomatologicznych leczy się ponad połowa Polaków

ago

Polski rynek usług stomatologicznych – wzorem europejskiego – jest w trakcie konsolidacji. Małe gabinety coraz częściej dołączają do dużych sieci. Ten proces wymuszają oczekiwania pacjentów, dla których liczy się jakość oferowanych usług, wygoda, zaufanie do lekarza i nowoczesne wyposażenie gabinetu. W Polsce rynek ten zdominowały prywatne podmioty, które stać na kosztowne inwestycje, ponieważ publiczne wydatki na stomatologię sięgają raptem 2,5 proc. całego budżetu NFZ. Leczy się w nich ponad połowa pacjentów.
Coraz więcej małych i średnich firm inwestuje w opiekę medyczną dla pracowników

ago

Jak pokazują ostatnie dane Eurostat, Polska znajduje się w pierwszej piątce krajów Unii Europejskiej o najniższej stopie bezrobocia. Statystyki te z jednej strony cieszą, z drugiej stanowią duże wyzwanie dla wielu pracodawców, którym dziś coraz trudniej o dobrego pracownika. Aby być konkurencyjnym na rynku, trzeba oferować atrakcyjne benefity pozapłacowe. Na szczycie listy oczekiwań kandydatów o pracę plasuje się prywatna opieka medyczna – ważna dla 14 proc.[1] z nich. I choć jest ona już standardem w korporacjach, wciąż stanowi duże wyzwanie dla małych i mikroprzedsiębiorstw, w których tylko 6 proc. pracowników objętych jest prywatną opieką medyczną[2]. Dlaczego warto w nią zainwestować?
Medicover otwiera Klinikę Chirurgii Okulistycznej

ago

Wady refrakcji wpływające na ostrość widzenia stanowią ok. 42 proc. problemów ze wzrokiem, co czyni je najczęstszym problemem okulistycznym występującym w naszym społeczeństwieu pacjentów w każdym wieku. Istnieje kilka sposobów na ich korekcję. Aż 80 proc. pacjentów sięga po szkła okularowe, a mniej niż co 10 osoba stosuje soczewki kontaktowe. Coraz bardziej popularna staje się też laserowa korekcja wad wzroku. Przynosi ona bowiem trwałe i natychmiastowe efekty, a wraz z postępem medycyny zabieg ten jest bezbolesny i bezpieczny i znacząco poprawia jakość widzenia, a tym samym  komfort  życia pacjentów. Dlatego w odpowiedzi na potrzeby pacjentów w wyniku współpracy Szpitala Medicover z Libermedic z Warszawskim Centrum Okulistycznym powstała Klinika Chirurgii Okulistycznej. Nadzór merytoryczny sprawuje prof. dr hab. n. med. Iwona Grabska-Liberek, Prezes Polskiego Towarzystwa Okulistycznego, wieloletni konsultant województwa mazowieckiego w dziedzinie okulistyki, specjalizująca się w mikrochirurgii oka.

Equator II z jednym z największych centrów medycznych Medicover w Polsce

Firma Medicover przedłużyła umowę najmu centrum medycznego w należącym do spółki Karimpol biurowcu Equator II. Najemca jednocześnie powiększył jego dotychczasowy metraż do 1939 mkw.