Equator II z jednym z największych centrów medycznych Medicover w Polsce

Firma Medicover przedłużyła umowę najmu centrum medycznego w należącym do spółki Karimpol biurowcu Equator II. Najemca jednocześnie powiększył jego dotychczasowy metraż do 1939 mkw.

Medicover to jeden z kluczowych najemców budynku austriackiego dewelopera. Firma, w biurowcu położonym przy Alejach Jerozolimskich 96, zajmuje 1647 mkw. Tworzy tam jedną z największych przychodni w swojej sieci w Polsce. Firma zdecydowała się przedłużyć wynajem powierzchni w Equatorze II na kolejnych 10 lat.
- W Warszawie, Karimpol dostarcza powierzchnię pod usługi medyczne już od 12 lat. Kontynuacja współpracy z międzynarodową firmą medyczną o tak wysokim prestiżu, jak Medicover jest dla nas powodem do ogromnej satysfakcji. To także dowód uznania dla budynku i wysokiej jakości środowiska pracy, które udało nam się stworzyć — mówi Harald Jeschek, Partner Zarządzający Karimpol Polska.
Umowa Medicover ze spółką Karimpol zakłada zwiększenie dotychczasowej przestrzeni najmu o ponad 290 mkw. Dodatkowy metraż zostanie zagospodarowany na aptekę oraz gabinety dentystyczne, które zostaną uruchomione od września 2017 roku.
– Otwarcie stomatologii przy Alejach Jerozolimskich to nie tylko jeden z kluczowych elementów uzupełniających dotychczasową ofertę placówki, ale również indywidulna oferta dla klientów zewnętrznych – mówi Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca, stomatologią i salonami optycznymi Grupy Medicover. – Chcemy stworzyć miejsce, w którym każdy doświadczy profesjonalnej opieki dentystyczej w miłej i przytulnej atmosferze. Dla naszych pacjentów udostępnimy pięć gabinetów dentystycznych wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt. Dodatkowo w naszej ofercie znajdzie się pełna diagnostyka 3D, która pozwoli na jeszcze bardziej precyzyjne leczenie – dodaje.
Equator II został oddany do użytku w 2011 roku. Budynek oferuje 21 300 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej ulokowanej na 14 kondygnacjach naziemnych oraz parking na ponad 250 aut na 3 kondygnacjach podziemnych. Co więcej, na zewnątrz budynku znajduje się 45 miejsc postojowych. Do grona kluczowych najemców obiektu należą m.in.: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, AON oraz REGUS.
Budynek posiada certyfikat BREEAM IN USE na poziomie Very Good. Został zaprojektowany przez pracownię architektoniczną APA Wojciechowski.
Szczegółowe informacje na temat projektu znajdują się na stronie: www.equatoroffice.com

2017_03_14_equator_ii_z_jednym_z_najwiekszych_centrow_medycznych_medicover_w_polsce_informacja_prasowa.doc

doc | 79,5 KB

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.