Equator II z jednym z największych centrów medycznych Medicover w Polsce

Firma Medicover przedłużyła umowę najmu centrum medycznego w należącym do spółki Karimpol biurowcu Equator II. Najemca jednocześnie powiększył jego dotychczasowy metraż do 1939 mkw.

Medicover to jeden z kluczowych najemców budynku austriackiego dewelopera. Firma, w biurowcu położonym przy Alejach Jerozolimskich 96, zajmuje 1647 mkw. Tworzy tam jedną z największych przychodni w swojej sieci w Polsce. Firma zdecydowała się przedłużyć wynajem powierzchni w Equatorze II na kolejnych 10 lat.
- W Warszawie, Karimpol dostarcza powierzchnię pod usługi medyczne już od 12 lat. Kontynuacja współpracy z międzynarodową firmą medyczną o tak wysokim prestiżu, jak Medicover jest dla nas powodem do ogromnej satysfakcji. To także dowód uznania dla budynku i wysokiej jakości środowiska pracy, które udało nam się stworzyć — mówi Harald Jeschek, Partner Zarządzający Karimpol Polska.
Umowa Medicover ze spółką Karimpol zakłada zwiększenie dotychczasowej przestrzeni najmu o ponad 290 mkw. Dodatkowy metraż zostanie zagospodarowany na aptekę oraz gabinety dentystyczne, które zostaną uruchomione od września 2017 roku.
– Otwarcie stomatologii przy Alejach Jerozolimskich to nie tylko jeden z kluczowych elementów uzupełniających dotychczasową ofertę placówki, ale również indywidulna oferta dla klientów zewnętrznych – mówi Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca, stomatologią i salonami optycznymi Grupy Medicover. – Chcemy stworzyć miejsce, w którym każdy doświadczy profesjonalnej opieki dentystyczej w miłej i przytulnej atmosferze. Dla naszych pacjentów udostępnimy pięć gabinetów dentystycznych wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt. Dodatkowo w naszej ofercie znajdzie się pełna diagnostyka 3D, która pozwoli na jeszcze bardziej precyzyjne leczenie – dodaje.
Equator II został oddany do użytku w 2011 roku. Budynek oferuje 21 300 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej ulokowanej na 14 kondygnacjach naziemnych oraz parking na ponad 250 aut na 3 kondygnacjach podziemnych. Co więcej, na zewnątrz budynku znajduje się 45 miejsc postojowych. Do grona kluczowych najemców obiektu należą m.in.: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, AON oraz REGUS.
Budynek posiada certyfikat BREEAM IN USE na poziomie Very Good. Został zaprojektowany przez pracownię architektoniczną APA Wojciechowski.
Szczegółowe informacje na temat projektu znajdują się na stronie: www.equatoroffice.com

2017_03_14_equator_ii_z_jednym_z_najwiekszych_centrow_medycznych_medicover_w_polsce_informacja_prasowa.doc

doc | 79,5 KB

Iwona Pokwicka nowym Wiceprezesem Zarządu Medicover Polska oraz Dyrektorem Pionu Operacyjnego i Medycznego

W styczniu bieżącego roku Iwona Pokwicka została powołana na Wiceprezesa Medicover sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora Pionu Operacyjnego i Medycznego. Odpowiadać będzie za funkcjonowanie placówek Medicover Polska na terenie całego kraju.
Lider opieki ortopedycznej Rehasport w Szpitalu Medicover

Profesjonalna pomoc medyczna z powodu urazów, wypadków czy kontuzji, kompleksowe leczenie oraz rehabilitacja pod okiem wybitnych specjalistów, dbających na co dzień o sprawność największych gwiazd sportu – dostępna dla pacjentów w warszawskim Szpitalu Medicover na Wilanowie. Klinika Rehasport, dostępna w Medicover, jest jedynym z czterech wiodących ośrodków w Polsce, specjalizujących się w ortopedii, rehabilitacji i medycynie sportowej. O jej profesjonalizmie i wysokiej jakości świadczą międzynarodowe wyróżnienia oraz zaufanie wielu wybitnych sportowców.
E-zdrowie to znacznie więcej niż recepta przez internet

Od samoopieki wspomaganej cyfrowo, poprzez wirtualną wizytę lekarską aż po zdalne badanie. Możliwości, jakie daje e-zdrowie są ogromne. Zdaniem ekspertów internet i telemedycyna mogą być stosowane na każdym etapie leczenia - technologia nie stanowi dzisiaj bariery. Jak jednak rozwijać potencjał rozwiązań zdalnych, by były one skuteczne, użyteczne i bezpieczne dla pacjenta? Co dla dostawców usług medycznych jest dziś priorytetem? Jakich zmian możemy spodziewać się w najbliższych latach?
Rosną oczekiwania pacjentów wobec marek medycznych.

Pacjenci, wybierając prywatną placówkę medyczną,  poza profesjonalizmem lekarza i jakością usługi szukają coraz częściej  czegoś więcej. Liczy się dla nich zaufanie do lekarza, komfort gabinetu,  poczucie bezpieczeństwa oraz siła marki. Dlatego w świecie medycyny  budowanie spójnej marki jest równie ważne, jak w innych branżach.  Rosnąca dynamicznie konkurencja wymusza na firmach medycznych inwestycje  w budowanie silnego brandu na każdym poziomie, począwszy od spójnego  wystroju, skończywszy na wysokiej jakości wyposażeniu centrów  medycznych.

Zdrowe niemowlę – wyzwanie dzisiejszych czasów

W 2016 roku w Polsce odnotowano ponad 382 tysiące urodzeń[1]. Badania wskazują, iż 2/3 rodziców karmi swoje dzieci w niewłaściwy sposób oraz zbyt szybko rozszerza dietę maluchów[2]. Świadomość w zakresie odpowiedniego dbania o niemowlęta wciąż jest niewystarczająca, co zwiększa ryzyko wystąpienia chorób w późniejszych latach. Z tego względu tak istotna jest regularna opieka lekarska nad nowo narodzonym dzieckiem, dzięki której stan jego zdrowia i rozwój są na bieżąco oceniane. Stała opieka pediatryczna umożliwia również rodzicom pogłębianie wiedzy na temat najlepszych metod dbania o zdrowie dziecka.