Equator II z jednym z największych centrów medycznych Medicover w Polsce

Firma Medicover przedłużyła umowę najmu centrum medycznego w należącym do spółki Karimpol biurowcu Equator II. Najemca jednocześnie powiększył jego dotychczasowy metraż do 1939 mkw.

Medicover to jeden z kluczowych najemców budynku austriackiego dewelopera. Firma, w biurowcu położonym przy Alejach Jerozolimskich 96, zajmuje 1647 mkw. Tworzy tam jedną z największych przychodni w swojej sieci w Polsce. Firma zdecydowała się przedłużyć wynajem powierzchni w Equatorze II na kolejnych 10 lat.
- W Warszawie, Karimpol dostarcza powierzchnię pod usługi medyczne już od 12 lat. Kontynuacja współpracy z międzynarodową firmą medyczną o tak wysokim prestiżu, jak Medicover jest dla nas powodem do ogromnej satysfakcji. To także dowód uznania dla budynku i wysokiej jakości środowiska pracy, które udało nam się stworzyć — mówi Harald Jeschek, Partner Zarządzający Karimpol Polska.
Umowa Medicover ze spółką Karimpol zakłada zwiększenie dotychczasowej przestrzeni najmu o ponad 290 mkw. Dodatkowy metraż zostanie zagospodarowany na aptekę oraz gabinety dentystyczne, które zostaną uruchomione od września 2017 roku.
– Otwarcie stomatologii przy Alejach Jerozolimskich to nie tylko jeden z kluczowych elementów uzupełniających dotychczasową ofertę placówki, ale również indywidulna oferta dla klientów zewnętrznych – mówi Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca, stomatologią i salonami optycznymi Grupy Medicover. – Chcemy stworzyć miejsce, w którym każdy doświadczy profesjonalnej opieki dentystyczej w miłej i przytulnej atmosferze. Dla naszych pacjentów udostępnimy pięć gabinetów dentystycznych wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt. Dodatkowo w naszej ofercie znajdzie się pełna diagnostyka 3D, która pozwoli na jeszcze bardziej precyzyjne leczenie – dodaje.
Equator II został oddany do użytku w 2011 roku. Budynek oferuje 21 300 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej ulokowanej na 14 kondygnacjach naziemnych oraz parking na ponad 250 aut na 3 kondygnacjach podziemnych. Co więcej, na zewnątrz budynku znajduje się 45 miejsc postojowych. Do grona kluczowych najemców obiektu należą m.in.: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, AON oraz REGUS.
Budynek posiada certyfikat BREEAM IN USE na poziomie Very Good. Został zaprojektowany przez pracownię architektoniczną APA Wojciechowski.
Szczegółowe informacje na temat projektu znajdują się na stronie: www.equatoroffice.com

2017_03_14_equator_ii_z_jednym_z_najwiekszych_centrow_medycznych_medicover_w_polsce_informacja_prasowa.doc

doc | 79,5 KB

Rosną oczekiwania pacjentów wobec marek medycznych.

Pacjenci, wybierając prywatną placówkę medyczną,  poza profesjonalizmem lekarza i jakością usługi szukają coraz częściej  czegoś więcej. Liczy się dla nich zaufanie do lekarza, komfort gabinetu,  poczucie bezpieczeństwa oraz siła marki. Dlatego w świecie medycyny  budowanie spójnej marki jest równie ważne, jak w innych branżach.  Rosnąca dynamicznie konkurencja wymusza na firmach medycznych inwestycje  w budowanie silnego brandu na każdym poziomie, począwszy od spójnego  wystroju, skończywszy na wysokiej jakości wyposażeniu centrów  medycznych.
Medicover otwiera kolejną placówkę stomatologiczną

Inwestycje w rozwój stomatologii to jeden ze strategicznych celów Medicover Healthcare Services. Firma systematycznie poszerza dostępność do usług stomatologicznych poprzez zwiększanie liczby placówek w nowych lokalizacjach oraz akwizycję firm stomatologicznych. Od 1 września do sieci dołączy kolejne centrum Medicover Stomatologia zlokalizowane przy Alejach Jerozolimskich 96.
Czy ustawa o sieci szpitali może ograniczyć dostęp do opieki kardiologicznej mieszkańcom południa Warszawy i Mazowsza?

Sieć szpitali – według zapowiedzi resortu zdrowia – ma poprawić dostęp pacjentów do świadczeń ambulatoryjnych, szpitalnych i rehabilitacyjnych. Pojawiają się jednak głosy, że w wybranych regionach nowe przepisy mogą mieć odwrotny skutek. Na opublikowanej w czerwcu liście zabrakło Szpitala Medicover w warszawskim Wilanowie. To właśnie tam trafiają pacjenci z innych ośrodków na leczenie skomplikowanych przypadków wymagających interwencji kardiologów i kardiochirurgów, np. powikłań po zatorowości płucnej oraz zaburzeń rytmu serca. Szpital liczy na możliwość dalszej współpracy z NFZ w dotychczasowym zakresie.
Medicover uruchamia zespół Health Innovators. To kolejny krok w kierunku innowacji

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.

Zdrowe niemowlę – wyzwanie dzisiejszych czasów

W 2016 roku w Polsce odnotowano ponad 382 tysiące urodzeń[1]. Badania wskazują, iż 2/3 rodziców karmi swoje dzieci w niewłaściwy sposób oraz zbyt szybko rozszerza dietę maluchów[2]. Świadomość w zakresie odpowiedniego dbania o niemowlęta wciąż jest niewystarczająca, co zwiększa ryzyko wystąpienia chorób w późniejszych latach. Z tego względu tak istotna jest regularna opieka lekarska nad nowo narodzonym dzieckiem, dzięki której stan jego zdrowia i rozwój są na bieżąco oceniane. Stała opieka pediatryczna umożliwia również rodzicom pogłębianie wiedzy na temat najlepszych metod dbania o zdrowie dziecka.