Equator II z jednym z największych centrów medycznych Medicover w Polsce

Firma Medicover przedłużyła umowę najmu centrum medycznego w należącym do spółki Karimpol biurowcu Equator II. Najemca jednocześnie powiększył jego dotychczasowy metraż do 1939 mkw.

Medicover to jeden z kluczowych najemców budynku austriackiego dewelopera. Firma, w biurowcu położonym przy Alejach Jerozolimskich 96, zajmuje 1647 mkw. Tworzy tam jedną z największych przychodni w swojej sieci w Polsce. Firma zdecydowała się przedłużyć wynajem powierzchni w Equatorze II na kolejnych 10 lat.
- W Warszawie, Karimpol dostarcza powierzchnię pod usługi medyczne już od 12 lat. Kontynuacja współpracy z międzynarodową firmą medyczną o tak wysokim prestiżu, jak Medicover jest dla nas powodem do ogromnej satysfakcji. To także dowód uznania dla budynku i wysokiej jakości środowiska pracy, które udało nam się stworzyć — mówi Harald Jeschek, Partner Zarządzający Karimpol Polska.
Umowa Medicover ze spółką Karimpol zakłada zwiększenie dotychczasowej przestrzeni najmu o ponad 290 mkw. Dodatkowy metraż zostanie zagospodarowany na aptekę oraz gabinety dentystyczne, które zostaną uruchomione od września 2017 roku.
– Otwarcie stomatologii przy Alejach Jerozolimskich to nie tylko jeden z kluczowych elementów uzupełniających dotychczasową ofertę placówki, ale również indywidulna oferta dla klientów zewnętrznych – mówi Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca, stomatologią i salonami optycznymi Grupy Medicover. – Chcemy stworzyć miejsce, w którym każdy doświadczy profesjonalnej opieki dentystyczej w miłej i przytulnej atmosferze. Dla naszych pacjentów udostępnimy pięć gabinetów dentystycznych wyposażonych w wysokiej jakości sprzęt. Dodatkowo w naszej ofercie znajdzie się pełna diagnostyka 3D, która pozwoli na jeszcze bardziej precyzyjne leczenie – dodaje.
Equator II został oddany do użytku w 2011 roku. Budynek oferuje 21 300 mkw. nowoczesnej powierzchni biurowej ulokowanej na 14 kondygnacjach naziemnych oraz parking na ponad 250 aut na 3 kondygnacjach podziemnych. Co więcej, na zewnątrz budynku znajduje się 45 miejsc postojowych. Do grona kluczowych najemców obiektu należą m.in.: Wydawnictwa Szkolne i Pedagogiczne, AON oraz REGUS.
Budynek posiada certyfikat BREEAM IN USE na poziomie Very Good. Został zaprojektowany przez pracownię architektoniczną APA Wojciechowski.
Szczegółowe informacje na temat projektu znajdują się na stronie: www.equatoroffice.com

2017_03_14_equator_ii_z_jednym_z_najwiekszych_centrow_medycznych_medicover_w_polsce_informacja_prasowa.doc

doc | 79,5 KB

Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.
Absencje chorobowe pracowników kosztują gospodarkę miliardy złotych

Polscy pracownicy oczekują od swoich pracodawców benefitów pozapłacowych. Za najbardziej atrakcyjny uważany jest nadal pakiet opieki medycznej, który stał się już standardem w firmach. Na tego rodzaju inwestycję decyduje się coraz więcej przedsiębiorstw, widząc w tym szansę na zminimalizowanie kosztów związanych z absencjami chorobowymi pracowników. Tylko w 2017 roku polscy pracodawcy na zasiłki chorobowe za krótsze zwolnienia zapłacili ponad 6 mld zł, do tego dochodzą również koszty związane z organizowaniem zastępstw, niedotrzymaniem terminów czy wypłatą nadgodzin dla innych pracowników.
Nowe Centrum Medicover i Medicover Stomatologia na warszawskiej Woli

Medicover uruchomił centrum medyczne oraz placówkę Medicover Stomatologia przy ulicy Prostej 36 w Warszawie. W nowej lokalizacji udostępniono 28 gabinetów lekarskich, a w części stomatologicznej – 4 gabinety dentystyczne. Centrum Medicover oferuje konsultacje lekarzy kilkunastu specjalizacji, badania diagnostyczne oraz usługi w ramach poradni medycyny pracy.

Zdrowe niemowlę – wyzwanie dzisiejszych czasów

W 2016 roku w Polsce odnotowano ponad 382 tysiące urodzeń[1]. Badania wskazują, iż 2/3 rodziców karmi swoje dzieci w niewłaściwy sposób oraz zbyt szybko rozszerza dietę maluchów[2]. Świadomość w zakresie odpowiedniego dbania o niemowlęta wciąż jest niewystarczająca, co zwiększa ryzyko wystąpienia chorób w późniejszych latach. Z tego względu tak istotna jest regularna opieka lekarska nad nowo narodzonym dzieckiem, dzięki której stan jego zdrowia i rozwój są na bieżąco oceniane. Stała opieka pediatryczna umożliwia również rodzicom pogłębianie wiedzy na temat najlepszych metod dbania o zdrowie dziecka.