Rehasport Clinic Partnerem Medycznym Związku Piłki Ręcznej w Polsce do końca 2020 roku

Klinika Rehasport nadal będzie oficjalnym Partnerem Medycznym Związku Piłki Ręcznej w Polsce. Podpisana w Warszawie umowa obowiązywać będzie do 31 grudnia 2020 roku.

Rehasport Clinic jest Partnerem Medycznym Związku Piłki Ręcznej w Polsce od lipca 2013 roku. Nową umowę podpisali w siedzibie Rehasport Clinic w Warszawie prezes Związku Piłki Ręcznej w Polsce Andrzej Kraśnicki oraz prezes zarządu Rehasport Clinic dr Witold Dudziński.
– Cieszę się ogromnie, że współpraca Związku Piłki Ręcznej w Polsce i Rehasport Clinic będzie kontynuowana aż do 2020 roku. Na przestrzeni ostatnich lat w klinikach Rehasport operowanych było i przechodziło rehabilitację wielu reprezentantów i reprezentantek Polski w piłce ręcznej. Wszyscy zgodnie podkreślają pełen profesjonalizm i znakomitą opiekę jaką zostali otoczeni – tłumaczy Andrzej Kraśnicki, prezes ZPRP.
Piłka ręczna jest bardzo intensywną i kontaktową dyscypliną sportu, dlatego stała opieka medyczna jest w przypadku naszych zawodniczek i zawodników wręcz niezbędna. Rehasport to renomowana, profesjonalna i niezwykle ceniona zarówno w Polsce, jak i za granicą klinika. Klinika, która zapewnia Biało-Czerwonym szczypiornistom kompleksową pomoc medyczną na najwyższym, światowym poziomie – podkreśla prezes Związku.
– Zaufaliśmy sobie prawie cztery lata temu i cieszę się, że ta współpraca satysfakcjonuje obie strony. Przedstawiliśmy wtedy naszą wizję wyczynowego sportu. Dla nas bowiem sformułowanie „partner medyczny” nie oznacza tylko stricte samego leczenia urazów, ale też całego systemu przygotowania zawodnika do rywalizacji.  W tym kierunku będziemy nadal podążali i mamy nadzieję, że zwieńczeniem drugiego etapu naszej współpracy będzie medal olimpijski w Tokio – mówi dr Witold Dudziński, prezes Rehasport Clinic.
Specjaliści z Kliniki Rehasport będą dbali o pełną opiekę medyczną reprezentantów Polski z zakresu urazów narządu ruchu, a także ich diagnostyki i rehabilitacji. Dodatkowo współpraca będzie obejmowała porady dietetyczne i suplementacyjne, a także badania biomechaniczne i badania pułapów tlenowych. Cykliczne szkolenia dotyczące zagadnień medycznych będą przeprowadzane nie tylko dla zawodniczek i zawodników, ale i członków sztabów medycznych kadr narodowych.
Wszystkie metody diagnostyki, leczenia oraz programy profilaktyczne oparte są m.in. o prowadzone w Rehasport Clinic badania naukowe na najwyższym, światowym poziomie. Dotyczy to zarówno technik leczenia, jak i monitorowania i przewidywania powrotu do gry. Dane o urazach zbierane według autorskiego programu i oparte na nowoczesnych technologiach IT. Dowodem uznania jest zaproszenie dr hab. Przemysława Lubiatowskiego do naukowej sieci Europejskiej Federacji Piki Ręcznej.
Obecnie lekarzami reprezentacji Polski są ortopedzi z Rehasport Clinic: dr Tomasz Owczarski pracuje z kadrą mężczyzn, a dr Paweł Sokołowicz z kadrą kobiet. Nad zdrowiem szczypiornistów i szczypiornistek wszystkich grup wiekowych stale czuwa jednak kilkadziesiąt osób. W ostatnich latach przed ważnymi turniejami lub tuż po nich, procesowi leczenia poddani byli m.in. Michał Jurecki, Piotr Wyszomirski, Iwona Niedźwiedź, Kinga Achruk czy Mariusz Jurkiewicz.
Rehasport Clinic leczy swoich pacjentów w Warszawie, Poznaniu, Gdańsku oraz Koninie.

Rehasport Clinic

Klinika Rehasport jest miejscem najwyższych kompetencji medycznych z zakresu ortopedii, diagnostyki obrazowej, rehabilitacji i sportu. Zorientowani jesteśmy na kompleksową pomoc pacjentowi od momentu urazu przez zabieg operacyjny po rehabilitację i powrót do pełnej sprawności funkcjonalnej.
Zaufały nam dziesiątki tysięcy pacjentów, a wśród nich także wielu wybitnych polskich i zagranicznych sportowców – Olimpijczyków, Mistrzów Świata i Europy. Wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam wypracować niespotykany dotąd w Polsce standard leczenia oraz obsługi poszkodowanego.
Zespół medyczny Rehasport Clinic tworzą ludzie, którzy z pasją oddają się temu co robią, bez względu na dziedzinę swojej specjalizacji. Skuteczna pomoc pacjentowi to nasz cel nadrzędny, którego osiągnięcie za każdym razem daje nam ogromną i tak cenną satysfakcję.
Więcej informacji na stronie: https://www.rehasport.pl/

fot._rehasport_clinic_3.jpg

fot._rehasport_clinic_2.jpg

fot._rehasport_clinic.jpg

fot._rehasport_clinic_4.jpg

fot._rehasport_clinic_5.jpg

rehasport_clinic_partnerem_medycznym_zwiazku_pilki_recznej_w_polsce_do_k.docx

docx | 117 KB

Rosną oczekiwania pacjentów wobec marek medycznych.

Pacjenci, wybierając prywatną placówkę medyczną,  poza profesjonalizmem lekarza i jakością usługi szukają coraz częściej  czegoś więcej. Liczy się dla nich zaufanie do lekarza, komfort gabinetu,  poczucie bezpieczeństwa oraz siła marki. Dlatego w świecie medycyny  budowanie spójnej marki jest równie ważne, jak w innych branżach.  Rosnąca dynamicznie konkurencja wymusza na firmach medycznych inwestycje  w budowanie silnego brandu na każdym poziomie, począwszy od spójnego  wystroju, skończywszy na wysokiej jakości wyposażeniu centrów  medycznych.
Medicover otwiera kolejną placówkę stomatologiczną

Inwestycje w rozwój stomatologii to jeden ze strategicznych celów Medicover Healthcare Services. Firma systematycznie poszerza dostępność do usług stomatologicznych poprzez zwiększanie liczby placówek w nowych lokalizacjach oraz akwizycję firm stomatologicznych. Od 1 września do sieci dołączy kolejne centrum Medicover Stomatologia zlokalizowane przy Alejach Jerozolimskich 96.
Czy ustawa o sieci szpitali może ograniczyć dostęp do opieki kardiologicznej mieszkańcom południa Warszawy i Mazowsza?

Sieć szpitali – według zapowiedzi resortu zdrowia – ma poprawić dostęp pacjentów do świadczeń ambulatoryjnych, szpitalnych i rehabilitacyjnych. Pojawiają się jednak głosy, że w wybranych regionach nowe przepisy mogą mieć odwrotny skutek. Na opublikowanej w czerwcu liście zabrakło Szpitala Medicover w warszawskim Wilanowie. To właśnie tam trafiają pacjenci z innych ośrodków na leczenie skomplikowanych przypadków wymagających interwencji kardiologów i kardiochirurgów, np. powikłań po zatorowości płucnej oraz zaburzeń rytmu serca. Szpital liczy na możliwość dalszej współpracy z NFZ w dotychczasowym zakresie.
Medicover uruchamia zespół Health Innovators. To kolejny krok w kierunku innowacji

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.

250 tys. Polaków zmierzy ciśnienie tętnicze krwi w ramach globalnej akcji screeningowej

W maju rozpocznie się największa międzynarodowa kampania May Measurement Month, czyli Maj Miesiącem Mierzenia ciśnienia tętniczego. To globalny program screeningowy zainicjonowany przez Międzynarodowe Towarzystwo Nadciśnienia Tętniczego i Światową Ligę Nadciśnienia Tętniczego. W ramach kampanii organizatorzy postawili sobie za cel przebadanie ponad 25 mln ludzi na całym świecie, w tym od 50 tys. do 250 tys. Polaków. Akcja odbędzie się od 1 do 31 maja w ponad 100 krajach świata, na wszystkich kontynentach. Jednym z partnerów badania w Polsce jest Medicover.