Rehasport Clinic Partnerem Medycznym Związku Piłki Ręcznej w Polsce do końca 2020 roku

Klinika Rehasport nadal będzie oficjalnym Partnerem Medycznym Związku Piłki Ręcznej w Polsce. Podpisana w Warszawie umowa obowiązywać będzie do 31 grudnia 2020 roku.

Rehasport Clinic jest Partnerem Medycznym Związku Piłki Ręcznej w Polsce od lipca 2013 roku. Nową umowę podpisali w siedzibie Rehasport Clinic w Warszawie prezes Związku Piłki Ręcznej w Polsce Andrzej Kraśnicki oraz prezes zarządu Rehasport Clinic dr Witold Dudziński.
– Cieszę się ogromnie, że współpraca Związku Piłki Ręcznej w Polsce i Rehasport Clinic będzie kontynuowana aż do 2020 roku. Na przestrzeni ostatnich lat w klinikach Rehasport operowanych było i przechodziło rehabilitację wielu reprezentantów i reprezentantek Polski w piłce ręcznej. Wszyscy zgodnie podkreślają pełen profesjonalizm i znakomitą opiekę jaką zostali otoczeni – tłumaczy Andrzej Kraśnicki, prezes ZPRP.
Piłka ręczna jest bardzo intensywną i kontaktową dyscypliną sportu, dlatego stała opieka medyczna jest w przypadku naszych zawodniczek i zawodników wręcz niezbędna. Rehasport to renomowana, profesjonalna i niezwykle ceniona zarówno w Polsce, jak i za granicą klinika. Klinika, która zapewnia Biało-Czerwonym szczypiornistom kompleksową pomoc medyczną na najwyższym, światowym poziomie – podkreśla prezes Związku.
– Zaufaliśmy sobie prawie cztery lata temu i cieszę się, że ta współpraca satysfakcjonuje obie strony. Przedstawiliśmy wtedy naszą wizję wyczynowego sportu. Dla nas bowiem sformułowanie „partner medyczny” nie oznacza tylko stricte samego leczenia urazów, ale też całego systemu przygotowania zawodnika do rywalizacji.  W tym kierunku będziemy nadal podążali i mamy nadzieję, że zwieńczeniem drugiego etapu naszej współpracy będzie medal olimpijski w Tokio – mówi dr Witold Dudziński, prezes Rehasport Clinic.
Specjaliści z Kliniki Rehasport będą dbali o pełną opiekę medyczną reprezentantów Polski z zakresu urazów narządu ruchu, a także ich diagnostyki i rehabilitacji. Dodatkowo współpraca będzie obejmowała porady dietetyczne i suplementacyjne, a także badania biomechaniczne i badania pułapów tlenowych. Cykliczne szkolenia dotyczące zagadnień medycznych będą przeprowadzane nie tylko dla zawodniczek i zawodników, ale i członków sztabów medycznych kadr narodowych.
Wszystkie metody diagnostyki, leczenia oraz programy profilaktyczne oparte są m.in. o prowadzone w Rehasport Clinic badania naukowe na najwyższym, światowym poziomie. Dotyczy to zarówno technik leczenia, jak i monitorowania i przewidywania powrotu do gry. Dane o urazach zbierane według autorskiego programu i oparte na nowoczesnych technologiach IT. Dowodem uznania jest zaproszenie dr hab. Przemysława Lubiatowskiego do naukowej sieci Europejskiej Federacji Piki Ręcznej.
Obecnie lekarzami reprezentacji Polski są ortopedzi z Rehasport Clinic: dr Tomasz Owczarski pracuje z kadrą mężczyzn, a dr Paweł Sokołowicz z kadrą kobiet. Nad zdrowiem szczypiornistów i szczypiornistek wszystkich grup wiekowych stale czuwa jednak kilkadziesiąt osób. W ostatnich latach przed ważnymi turniejami lub tuż po nich, procesowi leczenia poddani byli m.in. Michał Jurecki, Piotr Wyszomirski, Iwona Niedźwiedź, Kinga Achruk czy Mariusz Jurkiewicz.
Rehasport Clinic leczy swoich pacjentów w Warszawie, Poznaniu, Gdańsku oraz Koninie.

Rehasport Clinic

Klinika Rehasport jest miejscem najwyższych kompetencji medycznych z zakresu ortopedii, diagnostyki obrazowej, rehabilitacji i sportu. Zorientowani jesteśmy na kompleksową pomoc pacjentowi od momentu urazu przez zabieg operacyjny po rehabilitację i powrót do pełnej sprawności funkcjonalnej.
Zaufały nam dziesiątki tysięcy pacjentów, a wśród nich także wielu wybitnych polskich i zagranicznych sportowców – Olimpijczyków, Mistrzów Świata i Europy. Wieloletnie doświadczenie pozwoliło nam wypracować niespotykany dotąd w Polsce standard leczenia oraz obsługi poszkodowanego.
Zespół medyczny Rehasport Clinic tworzą ludzie, którzy z pasją oddają się temu co robią, bez względu na dziedzinę swojej specjalizacji. Skuteczna pomoc pacjentowi to nasz cel nadrzędny, którego osiągnięcie za każdym razem daje nam ogromną i tak cenną satysfakcję.
Więcej informacji na stronie: https://www.rehasport.pl/

fot._rehasport_clinic_3.jpg

fot._rehasport_clinic_2.jpg

fot._rehasport_clinic.jpg