Dr hab. n.med. Bożena Walewska-Zielecka nowym Dyrektorem ds. Medycznych oraz członkiem Zarządu Medicover

Od czerwca bieżącego roku dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została powołana do Zarządu Medicover Sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora ds. Medycznych Medicover. Na stanowisku odpowiadać będzie m.in. za jakość medyczną, medycynę pracy, standardy profilaktyki oraz system zarządzania jakością i ryzykiem.

Dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została nowym członkiem Zarządu Medicover Sp. z o.o. Jednocześnie objęła funkcję Dyrektora ds. Medycznych. Wcześniej pełniła funkcję Zastępcy Dyrektora ds. Klinicznych.  Z Medicover związana jest od 1995 roku.

Wieloletnie doświadczenie zdobyte w naszej firmie gwarantuje doskonałe zrozumienie jej funkcjonowania, priorytetów oraz kluczowych potrzeb. Wiedza o Medicover w połączeniu z doświadczeniem lekarskim i menadżerskim dr hab. n.med. Bożeny Walewskiej-Zieleckiej, pozwolą na efektywny rozwój podległego jej działu

komentuje Mirosław Suszek, Wiceprezes Zarządu, Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego Medicover Polska.

Bożena Walewska-Zielecka posiada stopień doktora habilitowanego nauk medycznych, jest patomorfologiem, lekarzem medycyny podróży i specjalistą w zakresie chorób wątroby. Zdobyła także szerokie doświadczenie jako wykładowca i pracownik naukowy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Równocześnie dr n. med. Piotr Soszyński objął nowo utworzone stanowisko Dyrektora ds. Systemów Medycznych. Odpowiadać będzie za utrzymanie i rozwój systemów medycznych, nadzór nad obszarem uprawnień i dostępu do systemów oraz bezpieczeństwa informacji, w tym danych medycznych wraz z koniecznym dostosowaniem do nowych wymogów prawnych UE oraz współpracę z innymi zespołami w zakresie rozwijania innowacji.

dr_hab._n._med._bozena_walewska_zielecka_medicover_3(1).jpg

dr_hab._n._med._bozena_walewska_zielecka_medicover.jpg

2017_06_20_hpr_bozena_walewska_zielecka_nowym_czlonkiem_zarzadu_medicover.docx

docx | 43 KB

Z usług prywatnych stomatologów korzysta większość Polaków. Gabinety łączą się w większe sieci.

Polski rynek stomatologiczny zdominowany jest przez usługi prywatne. Z gabinetów prywatnych korzysta zdecydowana większość pacjentów. To dlatego na rynku pojawia się coraz więcej podmiotów, a te istniejące łączą się w większe sieci. Taką strategię obrała też firma Medicover, która konsoliduje prywatne gabinety, szczególnie te wysoko wyspecjalizowane. Wybiera kliniki oferujące najwyższą jakość opieki oraz indywidualne, partnerskie podejście do pacjentów.
Prywatny sektor zdrowia testuje nowe rozwiązania w diagnostyce i leczeniu. Publiczne placówki mogą korzystać z jego doświadczeń

Prywatne firmy z sektora ochrony zdrowia są pionierem we wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań w opiece nad pacjentem. Mobilne ultrasonografy, wideokonsultacje czy elektroniczna dokumentacja medyczna ułatwiają i przyspieszają postawienie diagnozy, a następnie leczenie. Medicover pracuje także nad wykorzystaniem sztucznej inteligencji do diagnostyki. Z doświadczeń prywatnych placówek mogą czerpać publiczne placówki.
Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.