Dr hab. n.med. Bożena Walewska-Zielecka nowym Dyrektorem ds. Medycznych oraz członkiem Zarządu Medicover

Od czerwca bieżącego roku dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została powołana do Zarządu Medicover Sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora ds. Medycznych Medicover. Na stanowisku odpowiadać będzie m.in. za jakość medyczną, medycynę pracy, standardy profilaktyki oraz system zarządzania jakością i ryzykiem.

Dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została nowym członkiem Zarządu Medicover Sp. z o.o. Jednocześnie objęła funkcję Dyrektora ds. Medycznych. Wcześniej pełniła funkcję Zastępcy Dyrektora ds. Klinicznych.  Z Medicover związana jest od 1995 roku.

Wieloletnie doświadczenie zdobyte w naszej firmie gwarantuje doskonałe zrozumienie jej funkcjonowania, priorytetów oraz kluczowych potrzeb. Wiedza o Medicover w połączeniu z doświadczeniem lekarskim i menadżerskim dr hab. n.med. Bożeny Walewskiej-Zieleckiej, pozwolą na efektywny rozwój podległego jej działu

komentuje Mirosław Suszek, Wiceprezes Zarządu, Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego Medicover Polska.

Bożena Walewska-Zielecka posiada stopień doktora habilitowanego nauk medycznych, jest patomorfologiem, lekarzem medycyny podróży i specjalistą w zakresie chorób wątroby. Zdobyła także szerokie doświadczenie jako wykładowca i pracownik naukowy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Równocześnie dr n. med. Piotr Soszyński objął nowo utworzone stanowisko Dyrektora ds. Systemów Medycznych. Odpowiadać będzie za utrzymanie i rozwój systemów medycznych, nadzór nad obszarem uprawnień i dostępu do systemów oraz bezpieczeństwa informacji, w tym danych medycznych wraz z koniecznym dostosowaniem do nowych wymogów prawnych UE oraz współpracę z innymi zespołami w zakresie rozwijania innowacji.

dr_hab._n._med._bozena_walewska_zielecka_medicover_3(1).jpg

dr_hab._n._med._bozena_walewska_zielecka_medicover.jpg

2017_06_20_hpr_bozena_walewska_zielecka_nowym_czlonkiem_zarzadu_medicover.docx

docx | 43 KB

Rosną oczekiwania pacjentów wobec marek medycznych.

Pacjenci, wybierając prywatną placówkę medyczną,  poza profesjonalizmem lekarza i jakością usługi szukają coraz częściej  czegoś więcej. Liczy się dla nich zaufanie do lekarza, komfort gabinetu,  poczucie bezpieczeństwa oraz siła marki. Dlatego w świecie medycyny  budowanie spójnej marki jest równie ważne, jak w innych branżach.  Rosnąca dynamicznie konkurencja wymusza na firmach medycznych inwestycje  w budowanie silnego brandu na każdym poziomie, począwszy od spójnego  wystroju, skończywszy na wysokiej jakości wyposażeniu centrów  medycznych.
Medicover otwiera kolejną placówkę stomatologiczną

Inwestycje w rozwój stomatologii to jeden ze strategicznych celów Medicover Healthcare Services. Firma systematycznie poszerza dostępność do usług stomatologicznych poprzez zwiększanie liczby placówek w nowych lokalizacjach oraz akwizycję firm stomatologicznych. Od 1 września do sieci dołączy kolejne centrum Medicover Stomatologia zlokalizowane przy Alejach Jerozolimskich 96.
Czy ustawa o sieci szpitali może ograniczyć dostęp do opieki kardiologicznej mieszkańcom południa Warszawy i Mazowsza?

Sieć szpitali – według zapowiedzi resortu zdrowia – ma poprawić dostęp pacjentów do świadczeń ambulatoryjnych, szpitalnych i rehabilitacyjnych. Pojawiają się jednak głosy, że w wybranych regionach nowe przepisy mogą mieć odwrotny skutek. Na opublikowanej w czerwcu liście zabrakło Szpitala Medicover w warszawskim Wilanowie. To właśnie tam trafiają pacjenci z innych ośrodków na leczenie skomplikowanych przypadków wymagających interwencji kardiologów i kardiochirurgów, np. powikłań po zatorowości płucnej oraz zaburzeń rytmu serca. Szpital liczy na możliwość dalszej współpracy z NFZ w dotychczasowym zakresie.
Medicover uruchamia zespół Health Innovators. To kolejny krok w kierunku innowacji

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.