Dr hab. n.med. Bożena Walewska-Zielecka nowym Dyrektorem ds. Medycznych oraz członkiem Zarządu Medicover

Od czerwca bieżącego roku dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została powołana do Zarządu Medicover Sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora ds. Medycznych Medicover. Na stanowisku odpowiadać będzie m.in. za jakość medyczną, medycynę pracy, standardy profilaktyki oraz system zarządzania jakością i ryzykiem.

Dr hab. n. med. Bożena Walewska-Zielecka została nowym członkiem Zarządu Medicover Sp. z o.o. Jednocześnie objęła funkcję Dyrektora ds. Medycznych. Wcześniej pełniła funkcję Zastępcy Dyrektora ds. Klinicznych.  Z Medicover związana jest od 1995 roku.

Wieloletnie doświadczenie zdobyte w naszej firmie gwarantuje doskonałe zrozumienie jej funkcjonowania, priorytetów oraz kluczowych potrzeb. Wiedza o Medicover w połączeniu z doświadczeniem lekarskim i menadżerskim dr hab. n.med. Bożeny Walewskiej-Zieleckiej, pozwolą na efektywny rozwój podległego jej działu

komentuje Mirosław Suszek, Wiceprezes Zarządu, Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego Medicover Polska.

Bożena Walewska-Zielecka posiada stopień doktora habilitowanego nauk medycznych, jest patomorfologiem, lekarzem medycyny podróży i specjalistą w zakresie chorób wątroby. Zdobyła także szerokie doświadczenie jako wykładowca i pracownik naukowy Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.
Równocześnie dr n. med. Piotr Soszyński objął nowo utworzone stanowisko Dyrektora ds. Systemów Medycznych. Odpowiadać będzie za utrzymanie i rozwój systemów medycznych, nadzór nad obszarem uprawnień i dostępu do systemów oraz bezpieczeństwa informacji, w tym danych medycznych wraz z koniecznym dostosowaniem do nowych wymogów prawnych UE oraz współpracę z innymi zespołami w zakresie rozwijania innowacji.

dr_hab._n._med._bozena_walewska_zielecka_medicover_3(1).jpg

dr_hab._n._med._bozena_walewska_zielecka_medicover.jpg

2017_06_20_hpr_bozena_walewska_zielecka_nowym_czlonkiem_zarzadu_medicover.docx

docx | 43 KB

Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.
Absencje chorobowe pracowników kosztują gospodarkę miliardy złotych

Polscy pracownicy oczekują od swoich pracodawców benefitów pozapłacowych. Za najbardziej atrakcyjny uważany jest nadal pakiet opieki medycznej, który stał się już standardem w firmach. Na tego rodzaju inwestycję decyduje się coraz więcej przedsiębiorstw, widząc w tym szansę na zminimalizowanie kosztów związanych z absencjami chorobowymi pracowników. Tylko w 2017 roku polscy pracodawcy na zasiłki chorobowe za krótsze zwolnienia zapłacili ponad 6 mld zł, do tego dochodzą również koszty związane z organizowaniem zastępstw, niedotrzymaniem terminów czy wypłatą nadgodzin dla innych pracowników.
Nowe Centrum Medicover i Medicover Stomatologia na warszawskiej Woli

Medicover uruchomił centrum medyczne oraz placówkę Medicover Stomatologia przy ulicy Prostej 36 w Warszawie. W nowej lokalizacji udostępniono 28 gabinetów lekarskich, a w części stomatologicznej – 4 gabinety dentystyczne. Centrum Medicover oferuje konsultacje lekarzy kilkunastu specjalizacji, badania diagnostyczne oraz usługi w ramach poradni medycyny pracy.

Medicover uruchamia zespół Health Innovators. To kolejny krok w kierunku innowacji

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.