John Stubbington

CEO Medicover Healthcare Services

Od 2010 pełni funkcję CEOMedicover Healthcare Services. Jednocześnie  jest Dyrektorem Operacyjnym Towarzystwa Ubezpieczeniowego Medicover  Forsakrings, gdzie odpowiada za rozwój ubezpieczeń zdrowotnych.

John posiada bogate doświadczenie w sektorze prywatnych ubezpieczeń  zdrowotnych. Rozbudowana ścieżka kariery pozwoliła mu nabyć szerokie  spektrum umiejętności, które wykorzystał odnosząc sukcesy jako lider  m.in. w obszarach  strategii biznesowej, sprzedaży, obsługi klienta,  rozwoju biznesu, IT, e-biznesu i zasobów ludzkich.

Wcześniej, przez 8 lat pracował jako dyrektor operacyjny firmy BUPA  International, największego na świecie dostawcy ubezpieczeń zdrowotnych  dla osób przebywających za granicą, jednocześnie zajmując stanowisko  dyrektora generalnego spółki zależnej IHI BUPA w Danii.

Profil Johna Stubbingtona na LinkedIn.

Komentarze eksperckie

Health Innovators – skorzystają pacjenci?

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w  rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by  Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych  projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność  innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki  temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.

Health  Innovators to kolejny krok zmierzający w kierunku zwiększenia  tempa  wdrażania innowacji. Chcemy wokół projektu zbudować startupową   społeczność, a dzięki temu lepiej pilotować, wyszukiwać i implementować   nowe rozwiązania. W zarządzaniu procesem innowacji ważni są dla nas   zarówno zewnętrzni specjaliści i innowatorzy, jak i nasi pracownicy,   personel medyczny, którzy wiele pomysłów czerpią ze swojej codziennej   pracy

John Stubbington, CEO Medicover Healthcare Services.

Dr n. med. Piotr Soszyński

Dyrektor ds. Systemów Medycznych Medicover Polska