John Stubbington

COO Healthcare Services, Medicover

John ma szerokie doświadczenie w zakresie prywatnych ubezpieczeń zdrowotnych. Z Medicover współpracuje od 8 lat. Wcześniej pracował przez 8 lat w podwójnej roli jako dyrektor operacyjny BUPA International i dyrektor naczelny IHI BUPA, spółki zależnej z siedzibą w Danii. Przez ponad 10 lat pracował w BUPA UK, gdzie zajmował różne stanowiska kierownicze, w tym dyrektora Departamentu Obsługi Klienta i Dyrektora ds. Sprzedaży. W przeszłości zarządzał także sprzedażą prywatnego ubezpieczenia zdrowotnego w CIGNA i AVIVA. John Stubbington jest dyrektorem operacyjnym Medicover Healthcare Services, jednego z dwóch działów operacyjnych w Medicover, który obejmuje działania Medicover w Polsce, Rumunii, Ukrainie, Wielkiej Brytanii, na Węgrzech i w Indiach oraz członkiem komitetu wykonawczego Medicover.

Profil Johna Stubbingtona na LinkedIn.

Komentarze eksperckie

Health Innovators – skorzystają pacjenci?

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w  rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by  Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych  projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność  innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki  temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.

Health  Innovators to kolejny krok zmierzający w kierunku zwiększenia  tempa  wdrażania innowacji. Chcemy wokół projektu zbudować startupową   społeczność, a dzięki temu lepiej pilotować, wyszukiwać i implementować   nowe rozwiązania. W zarządzaniu procesem innowacji ważni są dla nas   zarówno zewnętrzni specjaliści i innowatorzy, jak i nasi pracownicy,   personel medyczny, którzy wiele pomysłów czerpią ze swojej codziennej   pracy

John Stubbington, CEO Medicover Healthcare Services.