Dr n. med. Piotr Soszyński

Dyrektor ds. Systemów Medycznych Medicover Polska

Doktor nauk medycznych, specjalista w zakresie chorób wewnętrznych, absolwent Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego.

Z Medicover związany od 2005 r. Pełnił funkcję Członka Zarządu firmy oraz Dyrektora ds. Medycznych, odpowiadając za standardy medyczne i jakość w opiece ambulatoryjnej i szpitalnej. Obecnie jako Dyrektor ds. Systemów Medycznych odpowiada za utrzymanie i rozwój systemów medycznych, nadzór nad obszarem uprawnień i dostępu do systemów oraz bezpieczeństwa informacji, w tym danych medycznych wraz z koniecznym dostosowaniem do nowych wymogów prawnych UE oraz współpracę z innymi zespołami w zakresie rozwijania innowacji.

Wcześniej przez kilkanaście lat pracował jako lekarz i nauczyciel akademicki w Klinice Endokrynologii CMKP. Był stypendystą Fogarty International Center i Harvard Medical School w Bostonie. Od 1997 r. pracował jako dyrektor ds. medycznych w oddziale firmy Bayer w Warszawie, a następnie jako dyrektor ds. badań klinicznych i szef polskiego biura ośrodka badań klinicznych AstraZeneca w Europie Centralnej i Wschodniej.

Był współzałożycielem i wieloletnim członkiem zarządu Stowarzyszenia na Rzecz Dobrej Praktyki Badań Klinicznych w Polsce, a także wiceprezesem zarządu Związku Pracodawców Medycyny Prywatnej w latach 2012-2015.

Profil Piotra Soszyńskiego na LinkedIn.

Komentarze eksperckie

Szpitale i przychodnie inwestują w telemedycynę. Ma to skrócić kolejki do lekarzy i zmniejszyć koszty opieki zdrowotnej

Nasi eksperci

Zapraszamy do kontaktu