Lider opieki ortopedycznej Rehasport w Szpitalu Medicover

Profesjonalna pomoc medyczna z powodu urazów, wypadków czy kontuzji, kompleksowe leczenie oraz rehabilitacja pod okiem wybitnych specjalistów, dbających na co dzień o sprawność największych gwiazd sportu – dostępna dla pacjentów w warszawskim Szpitalu Medicover na Wilanowie. Klinika Rehasport, dostępna w Medicover, jest jedynym z czterech wiodących ośrodków w Polsce, specjalizujących się w ortopedii, rehabilitacji i medycynie sportowej. O jej profesjonalizmie i wysokiej jakości świadczą międzynarodowe wyróżnienia oraz zaufanie wielu wybitnych sportowców.

Obecność Rehasport w szpitalu Medicover to odpowiedź na potrzeby pacjentów Medicover oraz chęć zapewnienia im opieki ortopedycznej o najwyższych standardach.

Ponad 10-letnie doświadczenie Rehasport w diagnozowaniu i leczeniu problemów ortopedycznych, wysokie kompetencje oraz profesjonalizm zespołu specjalistów są gwarantem wysokiej jakości opieki, którą szpital Medicover zapewnia swoim pacjentom. Zarówno w Rehasport, jak i w Medicover wierzymy, że podstawą efektywnego leczenia jest zespół specjalistów, zaangażowanych w  misję pomagania ludziom w potrzebie.

dr n. med. Witold Dudziński, Prezes Zarządu Rehasport Clinic

Profesjonalna i kompleksowa opieka

Pacjenci kierowani do Kliniki Rehasport mogą liczyć na pełną, kompleksową opiekę, począwszy od konsultacji lekarskiej i badań obrazowych, przez operację, po rehabilitację, aż do powrotu do zdrowia.

Zespół Rehasport Clinic specjalizuje się w leczeniu schorzeń ortopedycznych konkretnych części ciała:  chirurgii ręki, w ramach której zajmuje się leczeniem dolegliwości barku, łokcia, nadgarstka czy dłoni, urazów kręgosłupa – w przypadku wystąpienia bólów pleców czy wad postawy u dzieci, czy urazów nogi – leczeniu i rehabilitacji dolegliwości biodra, kolana, stawu skokowego oraz stopy. Klinika prowadzi również poradnię ortopedii dziecięcej.

W zależności od potrzeb i stanu zdrowia pacjenta w Rehasport Clinic realizujemy setki różnego rodzaju procedur – od zabiegów niewymagających hospitalizacji, takich jak terapia komórkami macierzystymi czy czynnikami wzrostu, po wysokospecjalistyczne operacje – na przykład rekonstrukcje wielowięzadłowe lub endoprotezy stawów. W Klinice stosowane są też mało inwazyjne techniki operacyjne, które zapewniają możliwie szybki i bezpieczny powrót do zdrowia. W trakcie zabiegów wykorzystywany jest nowoczesny sprzęt, który w połączeniu z wiedzą i doświadczeniem specjalistów ortopedów daje najlepsze rezultaty leczenia.

dr hab. n. med. Tomasz Piontek, Rehasport Clinic

Opieka godna zaufania

O wysokiej jakości usług Kliniki świadczy także zaufanie wielu wybitnych sportowców. Pod kontrolą specjalistów z Rehasport Clinic znajdowało się wielu utytułowanych sportowców, medalistów mistrzostw świata oraz igrzysk olimpijskich. Rehasport jest także partnerem medycznym wielu klubów sportowych, zapewnia też opiekę medyczną Związkowi Piłki Ręcznej w Polsce oraz Polskiemu Związkowi Żeglarskiemu.

Poza szeregiem pacjentów po stronie wybitnych sportowców Rehasport swoją opiekę i pomoc  kieruje do każdego – osób aktywnych fizycznie, jak również nieuprawiających sportu, które wymagają pomocy ortopedycznej lub rehabilitacyjnej po wypadku czy kontuzji.

Międzynarodowe akredytacje i wyróżnienia

O profesjonalizmie świadczonej opieki świadczą też międzynarodowe wyróżnienia i akredytacje. Rehasport Clinic jest pierwszym w historii i jedynym polskim ośrodkiem, który otrzymał akredytację FIFA Medical Centre of Excellence, zajmując tym samym zaszczytne miejsce w światowej elicie 47 placówek medycznych Międzynarodowej Federacji Piłki Nożnej (FIFA), specjalizujących się leczeniem układu ruchu. Klinikę docenił również znany i ceniony w świecie olimpijskim Australijski Instytut Sportu, przyznając akredytację na leczenie reprezentantów Australii przebywających w Europie.

Do dyspozycji pacjentów jest osiem gabinetów, w których przyjmują najlepsi lekarze, dwie sale rehabilitacyjne oraz doskonale wyposażone sale operacyjne. Na miejscu nie brakuje też zaawansowanych urządzeń diagnostycznych, takich jak rezonans magnetyczny, USG czy RTG. Klinika ortopedii została wyposażona w najnowocześniejszy sprzęt, dzięki któremu specjaliści mogą otoczyć pacjentów pełną opieką od konsultacji lekarskiej, przez zabieg operacyjny, po rehabilitację i powrót do maksymalnej sprawności.

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.