Iwona Pokwicka

Wiceprezes Zarządu Medicover Polska

Związana z Medicover Polska od 2001 roku. Wcześniej pełniła funkcję Kierownika Obsługi Klienta, a następnie Kierownika Centrum Medicover. Od 2008 roku pełniła funkcje menadżerskie w Pionie Operacyjnym, początkowo jako Regionalny Kierownik Operacyjny, a następnie jako Kierownik Szpitala Medicover. W 2012 roku była Dyrektorem Operacyjnym sieci klinik okulistycznych Lexum. W latach 2013-2017 związana z największą w Polsce siecią klinik leczenia niepłodności InviMed. Początkowo objęła stanowisko dyrektora warszawskiej placówki, a następnie pełniła funkcję Prezesa.

Obecnie jako Wiceprezes Zarządu Medicover Polska oraz Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego odpowiada za funkcjonowanie placówek Medicover Polska w całym kraju. Iwona Pokwicka jest absolwentką administracji na Uniwersytecie Warszawskim.

Ukończyła również studia podyplomowe z zakresu zarządzania zasobami ludzkimi, zarządzania projektami oraz zarządzania procesami w Szkole Głównej Handlowej.

Komentarze eksperckie