Iwona Pokwicka nowym Wiceprezesem Zarządu Medicover Polska oraz Dyrektorem Pionu Operacyjnego i Medycznego

W styczniu bieżącego roku Iwona Pokwicka została powołana na Wiceprezesa Medicover sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora Pionu Operacyjnego i Medycznego. Odpowiadać będzie za funkcjonowanie placówek Medicover Polska na terenie całego kraju.

Iwona Pokwicka została powołana na Wiceprezesa Medicover sp. z o.o., a jednocześnie objęła stanowisko Dyrektora Pionu Operacyjnego i Medycznego. Wcześniej pełniła funkcję Prezesa klinik leczenia niepłodności  InviMed, należących do Medicover. Z firmą związana jest od 2001 roku.

Iwona Pokwicka to menadżer z ogromnym doświadczeniem i zrozumieniem sektora ochrony zdrowia. Udowodniła to, m.in. kierując placówkami InviMed, które obecnie stanowią największą sieć klinik leczenia niepłodności w Polsce. Na nowym stanowisku stoi przed nią szereg wyzwań, z którymi mierzą się zarówno publiczne, jak i prywatne podmioty. Jednak jestem przekonany, że im sprosta, a na jej doświadczeniu skorzystają przede wszystkim nasi pacjenci.

John Stubbington, CEO Medicover Healthcare Services

W Medicover Iwona Pokwicka początkowo odpowiadała za zarządzanie i obsługę klienta jako Kierownik Obsługi Klienta, a następnie Kierownik Centrum Medicover. Od 2008 roku pełniła funkcje menadżerskie w Pionie Operacyjnym – początkowo Regionalnego Kierownika Operacyjnego, a następnie Kierownika Szpitala Medicover.

W latach 2013-2017 była związana z największą w Polsce siecią klinik leczenia niepłodności InviMed, która należy do Medicover. Początkowo na stanowisku dyrektora warszawskiej placówki, a następnie pełniąc funkcję Prezesa.

Iwona Pokwicka.jpg

Medicover Polska o telemedycynie na FinTech & InsurTech Digital Congress

Jaka jest perspektywa rozwoju telemedycyny na najbliższe pięć lat? Czy w ochronie zdrowia można z powodzeniem wdrażać i wykorzystywać sztuczną inteligencję (AI), machine learing i rozszerzoną rzeczywistości? Czy i jak zmieni się w najbliższych latach model świadczeń usłu
Synektik zaopatrzy Medicover w system da Vinci®