Iwona Pokwicka nowym Wiceprezesem Zarządu Medicover Polska oraz Dyrektorem Pionu Operacyjnego i Medycznego

W styczniu bieżącego roku Iwona Pokwicka została powołana na Wiceprezesa Medicover sp. z o.o. oraz objęła stanowisko Dyrektora Pionu Operacyjnego i Medycznego. Odpowiadać będzie za funkcjonowanie placówek Medicover Polska na terenie całego kraju.

Iwona Pokwicka została powołana na Wiceprezesa Medicover sp. z o.o., a jednocześnie objęła stanowisko Dyrektora Pionu Operacyjnego i Medycznego. Wcześniej pełniła funkcję Prezesa klinik leczenia niepłodności  InviMed, należących do Medicover. Z firmą związana jest od 2001 roku.

Iwona Pokwicka to menadżer z ogromnym doświadczeniem i zrozumieniem sektora ochrony zdrowia. Udowodniła to, m.in. kierując placówkami InviMed, które obecnie stanowią największą sieć klinik leczenia niepłodności w Polsce. Na nowym stanowisku stoi przed nią szereg wyzwań, z którymi mierzą się zarówno publiczne, jak i prywatne podmioty. Jednak jestem przekonany, że im sprosta, a na jej doświadczeniu skorzystają przede wszystkim nasi pacjenci.

John Stubbington, CEO Medicover Healthcare Services

W Medicover Iwona Pokwicka początkowo odpowiadała za zarządzanie i obsługę klienta jako Kierownik Obsługi Klienta, a następnie Kierownik Centrum Medicover. Od 2008 roku pełniła funkcje menadżerskie w Pionie Operacyjnym – początkowo Regionalnego Kierownika Operacyjnego, a następnie Kierownika Szpitala Medicover.

W latach 2013-2017 była związana z największą w Polsce siecią klinik leczenia niepłodności InviMed, która należy do Medicover. Początkowo na stanowisku dyrektora warszawskiej placówki, a następnie pełniąc funkcję Prezesa.

Iwona Pokwicka.jpg

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.