Kolejne akwizycje Medicover Stomatologia

Sieć przejmuje prestiżowe pracownie stomatologiczno-protetyczne na Śląsku.

Kolejne akwizycje Medicover Stomatologia

Od lutego br. do prężnie rozwijającej swoją ofertę Medicover Stomatologia dołączają dwie prestiżowe placówki stomatologiczne: kompleks gabinetów Stoma-Dental oraz jedno z najnowocześniejszych laboratoriów inżynierii dentystycznej w Polsce – Yellow-Med. Obie placówki zlokalizowane są w Rybniku na terenie woj. śląskiego. Włączenie nowych podmiotów do Medicover Stomatologia to sygnał, że rynek stomatologiczny zaczyna się konsolidować.

Tylko w ostatnich latach firma Medicover Stomatologia pozyskała dwie silne marki stomatologiczne – DentaCare i Prestige Dent. W ciągu kilku lat firma podwoiła liczbę foteli dentystycznych, obejmując łącznie Stomatologię Medicover, DentaCare, Prestige Dent, a teraz Stoma-Dental. Jak się jednak okazuje, to jeszcze nie koniec inwestycji w stomatologię ze strony firmy.

Najnowsza akwizycja Medicover Stomatologia to duże wzmocnienie specjalistycznych kompetencji protetycznych. Pracowania Yellow-Med oraz kompleks gabinetów Stoma-Dental mają na swoim koncie szerokie doświadczenie w przeprowadzaniu zabiegów protetycznych przy użyciu najnowocześniejszych technologii komputerowego projektowania prac – CAD/CAM.

Zaproszenie do współpracy kolejnych wyspecjalizowanych placówek stomatologicznych to ważny krok w strategii rozwoju i realizacji naszego celu, którym jest zbudowanie ogólnokrajowej sieci klinik stomatologicznych oferujących najwyższej jakości usługi medyczne ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa i komfortu pacjenta. Wzmocnienie kompetencji w nowoczesnych technologiach komputerowego tworzenia prac protetycznych to także szansa na kompleksowe wdrożenie cyfryzacji w stomatologii Medicover opartej na wewnętrznym laboratorium protetycznym, budowanym na bazie Yellow-Med – uzasadnia. – Rozbudowując listę placówek w Medicover Stomatologia, dbamy o to, by oferować pacjentom coraz większy dostęp do najbardziej zaawansowanych procedur stomatologicznych oraz wysoko wykwalifikowanych specjalistów. Dlatego przejmując kolejne podmioty, zawsze bierzemy pod uwagę placówki z kompleksowym zakresem usług stomatologicznych wyspecjalizowane w zaawansowanych procedurach. Ta akwizycja w 100 procentach spełnia te wymagania.

Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia

Gabinety Stoma-Dent w Rybniku oraz pracownia Yellow-Med charakteryzują się wysoką jakością usług i od lat cieszą się ogromnym zaufaniem pacjentów.

Naszym kluczem do sukcesu okazuje się forma pracy z pacjentem, który przechodzi przez wszystkie etapy tworzenia pracy protetycznej i bezpośrednio w nich uczestniczy. Na wyróżnienie zasługują także zabiegi stomatologiczne w znieczuleniu ogólnym, które cieszą się coraz większym zainteresowaniem pacjentów, na tyle dużym, iż przyjeżdżają do naszego gabinetu osoby z całej Polski.

Gabriela Kamińska ze Stoma-Dental w Rybniku

Poza profesjonalizmem lekarzy czy innowacyjnym podejściem do współpracy z pacjentami placówki w Rybniku zostały bardzo wysoko ocenione na rynku lokalnym. W 2014 r. właściciel Stoma-Dental został uhonorowany także tytułem Człowiek Roku 2014 w Rybniku.

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.