Kolejne akwizycje Medicover Stomatologia

Sieć przejmuje prestiżowe pracownie stomatologiczno-protetyczne na Śląsku.

Kolejne akwizycje Medicover Stomatologia

Od lutego br. do prężnie rozwijającej swoją ofertę Medicover Stomatologia dołączają dwie prestiżowe placówki stomatologiczne: kompleks gabinetów Stoma-Dental oraz jedno z najnowocześniejszych laboratoriów inżynierii dentystycznej w Polsce – Yellow-Med. Obie placówki zlokalizowane są w Rybniku na terenie woj. śląskiego. Włączenie nowych podmiotów do Medicover Stomatologia to sygnał, że rynek stomatologiczny zaczyna się konsolidować.

Tylko w ostatnich latach firma Medicover Stomatologia pozyskała dwie silne marki stomatologiczne – DentaCare i Prestige Dent. W ciągu kilku lat firma podwoiła liczbę foteli dentystycznych, obejmując łącznie Stomatologię Medicover, DentaCare, Prestige Dent, a teraz Stoma-Dental. Jak się jednak okazuje, to jeszcze nie koniec inwestycji w stomatologię ze strony firmy.

Najnowsza akwizycja Medicover Stomatologia to duże wzmocnienie specjalistycznych kompetencji protetycznych. Pracowania Yellow-Med oraz kompleks gabinetów Stoma-Dental mają na swoim koncie szerokie doświadczenie w przeprowadzaniu zabiegów protetycznych przy użyciu najnowocześniejszych technologii komputerowego projektowania prac – CAD/CAM.

Zaproszenie do współpracy kolejnych wyspecjalizowanych placówek stomatologicznych to ważny krok w strategii rozwoju i realizacji naszego celu, którym jest zbudowanie ogólnokrajowej sieci klinik stomatologicznych oferujących najwyższej jakości usługi medyczne ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa i komfortu pacjenta. Wzmocnienie kompetencji w nowoczesnych technologiach komputerowego tworzenia prac protetycznych to także szansa na kompleksowe wdrożenie cyfryzacji w stomatologii Medicover opartej na wewnętrznym laboratorium protetycznym, budowanym na bazie Yellow-Med – uzasadnia. – Rozbudowując listę placówek w Medicover Stomatologia, dbamy o to, by oferować pacjentom coraz większy dostęp do najbardziej zaawansowanych procedur stomatologicznych oraz wysoko wykwalifikowanych specjalistów. Dlatego przejmując kolejne podmioty, zawsze bierzemy pod uwagę placówki z kompleksowym zakresem usług stomatologicznych wyspecjalizowane w zaawansowanych procedurach. Ta akwizycja w 100 procentach spełnia te wymagania.

Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia

Gabinety Stoma-Dent w Rybniku oraz pracownia Yellow-Med charakteryzują się wysoką jakością usług i od lat cieszą się ogromnym zaufaniem pacjentów.

Naszym kluczem do sukcesu okazuje się forma pracy z pacjentem, który przechodzi przez wszystkie etapy tworzenia pracy protetycznej i bezpośrednio w nich uczestniczy. Na wyróżnienie zasługują także zabiegi stomatologiczne w znieczuleniu ogólnym, które cieszą się coraz większym zainteresowaniem pacjentów, na tyle dużym, iż przyjeżdżają do naszego gabinetu osoby z całej Polski.

Gabriela Kamińska ze Stoma-Dental w Rybniku

Poza profesjonalizmem lekarzy czy innowacyjnym podejściem do współpracy z pacjentami placówki w Rybniku zostały bardzo wysoko ocenione na rynku lokalnym. W 2014 r. właściciel Stoma-Dental został uhonorowany także tytułem Człowiek Roku 2014 w Rybniku.
Medicover Polska o telemedycynie na FinTech & InsurTech Digital Congress

Jaka jest perspektywa rozwoju telemedycyny na najbliższe pięć lat? Czy w ochronie zdrowia można z powodzeniem wdrażać i wykorzystywać sztuczną inteligencję (AI), machine learing i rozszerzoną rzeczywistości? Czy i jak zmieni się w najbliższych latach model świadczeń usłu
Synektik zaopatrzy Medicover w system da Vinci®

Synektik podpisał z Medicover Sp. z o.o. umowę sprzedaży systemu robotycznego da Vinci®. Zgodnie z umową nowoczesny robot chirurgiczny trafi do wielospecjalistycznego Szpitala Medicover w Warszawie. Giełdowa spółka dostarczy system da Vinci® wraz z autoryzowanymi narzędz