Nowe Centrum Medicover i Medicover Stomatologia na warszawskiej Woli

Medicover uruchomił centrum medyczne oraz placówkę Medicover Stomatologia przy ulicy Prostej 36 w Warszawie. W nowej lokalizacji udostępniono 28 gabinetów lekarskich, a w części stomatologicznej – 4 gabinety dentystyczne. Centrum Medicover oferuje konsultacje lekarzy kilkunastu specjalizacji, badania diagnostyczne oraz usługi w ramach poradni medycyny pracy.

W placówce można skorzystać z porad m.in. lekarzy internistów, pediatrów, okulistów, laryngologów, ortopedów, ginekologów oraz endokrynologów, a także wykonać badania w zakresie diagnostyki laboratoryjnej, RTG i USG.
W Centrum Medicover Stomatologia otwarte zostały 4 gabinety dentystyczne. Dostępne są usługi z zakresu m.in. profilaktyki stomatologicznej, stomatologii zachowawczej, endodoncji, ortodoncji, pedodoncji, protetyki, chirurgii stomatologicznej oraz RTG. Centrum wyposażone jest w nowoczesny sprzęt, zapewniający kompleksowość leczenia.

Placówka przy Prostej, to nasza jedenaste centrum medyczne w Warszawie. Lokalizację na Woli przygotowaliśmy zgodnie z nowoczesnym standardem wnętrz opracowanym na podstawie opinii naszych pacjentów. Zależało nam na tym, by zmniejszyć dystans pomiędzy lekarzem, a pacjentem, co udało się osiągnąć dzięki właściwej aranżacji gabinetów.

Iwona Pokwicka, Wiceprezes i Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego Medicover Polska

Dla najmłodszych pacjentów wyodrębniona została część pediatryczna z kącikiem zabaw, a w części stomatologicznej przygotowany jest specjalny gabinet stomatologiczny.

Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.
Absencje chorobowe pracowników kosztują gospodarkę miliardy złotych

Polscy pracownicy oczekują od swoich pracodawców benefitów pozapłacowych. Za najbardziej atrakcyjny uważany jest nadal pakiet opieki medycznej, który stał się już standardem w firmach. Na tego rodzaju inwestycję decyduje się coraz więcej przedsiębiorstw, widząc w tym szansę na zminimalizowanie kosztów związanych z absencjami chorobowymi pracowników. Tylko w 2017 roku polscy pracodawcy na zasiłki chorobowe za krótsze zwolnienia zapłacili ponad 6 mld zł, do tego dochodzą również koszty związane z organizowaniem zastępstw, niedotrzymaniem terminów czy wypłatą nadgodzin dla innych pracowników.