Nowe Centrum Medicover i Medicover Stomatologia na warszawskiej Woli

Medicover uruchomił centrum medyczne oraz placówkę Medicover Stomatologia przy ulicy Prostej 36 w Warszawie. W nowej lokalizacji udostępniono 28 gabinetów lekarskich, a w części stomatologicznej – 4 gabinety dentystyczne. Centrum Medicover oferuje konsultacje lekarzy kilkunastu specjalizacji, badania diagnostyczne oraz usługi w ramach poradni medycyny pracy.

W placówce można skorzystać z porad m.in. lekarzy internistów, pediatrów, okulistów, laryngologów, ortopedów, ginekologów oraz endokrynologów, a także wykonać badania w zakresie diagnostyki laboratoryjnej, RTG i USG.
W Centrum Medicover Stomatologia otwarte zostały 4 gabinety dentystyczne. Dostępne są usługi z zakresu m.in. profilaktyki stomatologicznej, stomatologii zachowawczej, endodoncji, ortodoncji, pedodoncji, protetyki, chirurgii stomatologicznej oraz RTG. Centrum wyposażone jest w nowoczesny sprzęt, zapewniający kompleksowość leczenia.

Placówka przy Prostej, to nasza jedenaste centrum medyczne w Warszawie. Lokalizację na Woli przygotowaliśmy zgodnie z nowoczesnym standardem wnętrz opracowanym na podstawie opinii naszych pacjentów. Zależało nam na tym, by zmniejszyć dystans pomiędzy lekarzem, a pacjentem, co udało się osiągnąć dzięki właściwej aranżacji gabinetów.

Iwona Pokwicka, Wiceprezes i Dyrektor Pionu Operacyjnego i Medycznego Medicover Polska

Dla najmłodszych pacjentów wyodrębniona została część pediatryczna z kącikiem zabaw, a w części stomatologicznej przygotowany jest specjalny gabinet stomatologiczny.

Z usług prywatnych stomatologów korzysta większość Polaków. Gabinety łączą się w większe sieci.

Polski rynek stomatologiczny zdominowany jest przez usługi prywatne. Z gabinetów prywatnych korzysta zdecydowana większość pacjentów. To dlatego na rynku pojawia się coraz więcej podmiotów, a te istniejące łączą się w większe sieci. Taką strategię obrała też firma Medicover, która konsoliduje prywatne gabinety, szczególnie te wysoko wyspecjalizowane. Wybiera kliniki oferujące najwyższą jakość opieki oraz indywidualne, partnerskie podejście do pacjentów.
Prywatny sektor zdrowia testuje nowe rozwiązania w diagnostyce i leczeniu. Publiczne placówki mogą korzystać z jego doświadczeń

Prywatne firmy z sektora ochrony zdrowia są pionierem we wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań w opiece nad pacjentem. Mobilne ultrasonografy, wideokonsultacje czy elektroniczna dokumentacja medyczna ułatwiają i przyspieszają postawienie diagnozy, a następnie leczenie. Medicover pracuje także nad wykorzystaniem sztucznej inteligencji do diagnostyki. Z doświadczeń prywatnych placówek mogą czerpać publiczne placówki.
Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.