Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.

Współpraca z Patronite z perspektywy Medicover Polska otwiera nowe możliwości dotarcia do grupy młodych przedsiębiorców.

Medicover Polska od lat zapewnia opiekę medyczną także małym i średnim firmom. Jednak twórcy internetowi, którzy budują społeczność portalu Patronite, to wyjątkowi przedsiębiorcy. Cieszymy się, że będziemy mieli okazję objąć tę grupę młodych pasjonatów, artystów i innowatorów szczególnym rodzajem mecenatu. Liczymy, że nasza opieka medyczna będzie ważnym wsparciem w ich działalności, a nas współpraca ta wzbogaci o cenne doświadczenia.

Maciej Malenda, Dyrektor ds. Rozwoju Międzynarodowego
i Innowacji w Medicover

Naszych partnerów dobieramy bardzo starannie. Wierzymy, że właściwie zgrane działania mogą przynieść korzyści naszym autorom oraz partnerom platformy. Współpraca
z Medicover jest dla nas bardzo miłym wyróżnieniem i możliwością pokazania, że nie tylko dbamy o naszych autorów w zakresie e-mecenatu, ale patrzymy również szerzej – tym razem zapewniając im dostęp do jakościowej opieki medycznej.

Michał Leksiński, Impression Designer w Patronite

Współpraca Medicover Polska i Patronite rozpoczęła się 01.06.2018 r. i zaplanowana jest
na czas nieokreślony.
Medicover Polska – 23 lata doświadczenia w zakresie opieki zdrowotnej
Medicover w Polsce od ponad 20 lat zapewnia swoim pacjentom pełną opiekę medyczną, obejmującą usługi ambulatoryjne, diagnostykę laboratoryjną i obrazową, stomatologię oraz kompleksową opiekę szpitalną. Usługi dostępne w formie abonamentów i ubezpieczeń medycznych przeznaczone są zarówno dla firm, jak i klientów indywidualnych. Medicover Polska obecny jest we wszystkich regionach Polski. Od 2009 roku posiada również własny wielospecjalistyczny szpital na warszawskim Wilanowie. Więcej informacji na stronie www.medicover.pl.

Medicover Polska jest częścią Medicover – wiodącej międzynarodowej spółki świadczącej usługi z zakresu opieki zdrowotnej oraz diagnostycznej od 1995 r. Medicover posiada centra medyczne, szpitale, specjalistyczne placówki opiekuńcze i laboratoria. Firma najszerszą działalność realizuje w Polsce i w Niemczech. Obecnie Medicover zatrudnia 15,9 tys. pracowników i generuje przychody w wysokości około 580 milionów euro. Więcej informacji na stronie www.medicover.com.

***

Patronite to największy w Polsce portal e-mecenatu, który oparty jest na zasadzie crowdfundingu subskrypcyjnego.

Patronite łączy Autorów z osobami, które chcą wesprzeć ich pasję nie tylko dobrym słowem, ale i finansowo. Patroni wpłacają regularne, comiesięczne kwoty na konto Autorów, a Ci mogą je wykorzystać na potrzeby swojej działalności. Autorzy zyskują możliwość rozwoju, a Patroni – dostęp do wyjątkowych nagród, a także bezcenną świadomość realnego wspierania pasji innych!
Synektik zaopatrzy Medicover w system da Vinci®

Synektik podpisał z Medicover Sp. z o.o. umowę sprzedaży systemu robotycznego da Vinci®. Zgodnie z umową nowoczesny robot chirurgiczny trafi do wielospecjalistycznego Szpitala Medicover w Warszawie. Giełdowa spółka dostarczy system da Vinci® wraz z autoryzowanymi narzędz
Medicover Polska wśród ekspertów XXVIII Kongresu Kadry

Medicover Polska wziął udział w kolejnej edycji Kongresu Kadr – największym w Polsce  spotkaniu profesjonalistów zarządzających ludźmi w firmie. Na zaproszenie Skandynawsko-Polskiej Izby Gospodarczej Kamila Skorupińska, Dyrektor ds. Personalnych wystąpiła w dyskusji pane