Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.

Przejęcie kliniki stomatologicznej Royal Dent to kolejna akwizycja Medicover Stomatologia. W ostatnich latach spółka pozyskała trzy silne marki stomatologiczne – DentaCare (2016 r.), Prestige Dent (2017 r.) oraz w 2018 roku dwie prestiżowe placówki stomatologiczne: kompleks gabinetów Stoma-Dental oraz jedno z najnowocześniejszych laboratoriów inżynierii dentystycznej w Polsce – Yellow-Med. To duże wzmocnienie w nowoczesnych technologiach komputerowego tworzenia prac protetycznych.

Rośniemy na rynku stomatologicznym zarówno organicznie, jak i przez akwizycje. Docelowo chcemy zbudować w Polsce sieć klinik stomatologicznych na terenie całego kraju, oferujących najwyższej jakości usługi medyczne ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa i komfortu pacjenta. — Dzięki własnym inwestycjom i przejęciom już od kilku lat budujemy spójny ekosystem stomatologiczny — od gabinetów przez laboratorium protetyczne i innowacyjne rozwiązania, po szkolenia. W ramach akwizycji zawsze kupujemy 100 proc. udziałów, ale zależy nam, by założyciele czy właściciele placówek zostawali z nami.

komentuje Wioletta Januszczyk, Dyrektor zarządzająca Medicover Stomatologia

Ostatnie przejęcie Medicover Stomatologia – Royal Dent – to klinika, wyspecjalizowana w kompleksowej opiece stomatologicznej dla pacjentów w każdym wieku. Firma działa zgodnie z filozofią „Aby Twój uśmiech robił wrażenie”. Wrocławska klinika stosuje m.in. planowanie leczenia przy użyciu oprogramowania wykorzystującego nawigację w diagnostyce pacjentów. Placówka wyposażona jest także w tomografię komputerową do diagnostyki w obrazie 3D.

Obecnie Medicover Polska ma już ponad 100 gabinetów dentystycznych, głównie w największych miastach, takich jak Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Szczecin i Trójmiasto.
Animated GIF-downsized_large.gif

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.
Absencje chorobowe pracowników kosztują gospodarkę miliardy złotych

Polscy pracownicy oczekują od swoich pracodawców benefitów pozapłacowych. Za najbardziej atrakcyjny uważany jest nadal pakiet opieki medycznej, który stał się już standardem w firmach. Na tego rodzaju inwestycję decyduje się coraz więcej przedsiębiorstw, widząc w tym szansę na zminimalizowanie kosztów związanych z absencjami chorobowymi pracowników. Tylko w 2017 roku polscy pracodawcy na zasiłki chorobowe za krótsze zwolnienia zapłacili ponad 6 mld zł, do tego dochodzą również koszty związane z organizowaniem zastępstw, niedotrzymaniem terminów czy wypłatą nadgodzin dla innych pracowników.