Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.

Przejęcie kliniki stomatologicznej Royal Dent to kolejna akwizycja Medicover Stomatologia. W ostatnich latach spółka pozyskała trzy silne marki stomatologiczne – DentaCare (2016 r.), Prestige Dent (2017 r.) oraz w 2018 roku dwie prestiżowe placówki stomatologiczne: kompleks gabinetów Stoma-Dental oraz jedno z najnowocześniejszych laboratoriów inżynierii dentystycznej w Polsce – Yellow-Med. To duże wzmocnienie w nowoczesnych technologiach komputerowego tworzenia prac protetycznych.

Rośniemy na rynku stomatologicznym zarówno organicznie, jak i przez akwizycje. Docelowo chcemy zbudować w Polsce sieć klinik stomatologicznych na terenie całego kraju, oferujących najwyższej jakości usługi medyczne ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa i komfortu pacjenta. — Dzięki własnym inwestycjom i przejęciom już od kilku lat budujemy spójny ekosystem stomatologiczny — od gabinetów przez laboratorium protetyczne i innowacyjne rozwiązania, po szkolenia. W ramach akwizycji zawsze kupujemy 100 proc. udziałów, ale zależy nam, by założyciele czy właściciele placówek zostawali z nami.

komentuje Wioletta Januszczyk, Dyrektor zarządzająca Medicover Stomatologia

Ostatnie przejęcie Medicover Stomatologia – Royal Dent – to klinika, wyspecjalizowana w kompleksowej opiece stomatologicznej dla pacjentów w każdym wieku. Firma działa zgodnie z filozofią „Aby Twój uśmiech robił wrażenie”. Wrocławska klinika stosuje m.in. planowanie leczenia przy użyciu oprogramowania wykorzystującego nawigację w diagnostyce pacjentów. Placówka wyposażona jest także w tomografię komputerową do diagnostyki w obrazie 3D.

Obecnie Medicover Polska ma już ponad 100 gabinetów dentystycznych, głównie w największych miastach, takich jak Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Szczecin i Trójmiasto.
Animated GIF-downsized_large.gif

Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.
Absencje chorobowe pracowników kosztują gospodarkę miliardy złotych

Polscy pracownicy oczekują od swoich pracodawców benefitów pozapłacowych. Za najbardziej atrakcyjny uważany jest nadal pakiet opieki medycznej, który stał się już standardem w firmach. Na tego rodzaju inwestycję decyduje się coraz więcej przedsiębiorstw, widząc w tym szansę na zminimalizowanie kosztów związanych z absencjami chorobowymi pracowników. Tylko w 2017 roku polscy pracodawcy na zasiłki chorobowe za krótsze zwolnienia zapłacili ponad 6 mld zł, do tego dochodzą również koszty związane z organizowaniem zastępstw, niedotrzymaniem terminów czy wypłatą nadgodzin dla innych pracowników.
Nowe Centrum Medicover i Medicover Stomatologia na warszawskiej Woli

Medicover uruchomił centrum medyczne oraz placówkę Medicover Stomatologia przy ulicy Prostej 36 w Warszawie. W nowej lokalizacji udostępniono 28 gabinetów lekarskich, a w części stomatologicznej – 4 gabinety dentystyczne. Centrum Medicover oferuje konsultacje lekarzy kilkunastu specjalizacji, badania diagnostyczne oraz usługi w ramach poradni medycyny pracy.
Medicover otwiera nowe centra stomatologiczne we Wrocławiu i w Szczecinie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe placówki w Szczecinie i we Wrocławiu. Zwiększenie liczby gabinetów dentystycznych to ważny krok w kierunku rozwoju usług stomatologicznych Medicover Polska. Tylko w tym roku do sieci dołączy 27 nowych gabinetów stomatologicznych.

Masz tkliwe, krwawiące dziąsła lub zwiększoną ruchomość zębów? Zgłoś się do specjalisty. To mogą być objawy zapalenia przyzębia

Zapalenie przyzębia (periodontitis) to obok próchnicy jedna z najczęstszych dolegliwości stomatologicznych Polaków – dotyczy blisko 50% dorosłych pacjentów. Mimo że problem jest poważny, zaledwie co dziesiąty z nas decyduje się na diagnostykę czy leczenie w tym kierunku[1]. Niezdiagnozowane i nieleczone zapalenie przyzębia ma bardzo poważne konsekwencje, nieleczone może nawet prowadzić do utraty zębów, stąd warto większą uwagę zwracać na profilaktykę chorób przyzębia. [1] http://swiatlekarza.pl/1-proc-osob-polsce-zdrowe-przyzebie/