Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.

Przejęcie kliniki stomatologicznej Royal Dent to kolejna akwizycja Medicover Stomatologia. W ostatnich latach spółka pozyskała trzy silne marki stomatologiczne – DentaCare (2016 r.), Prestige Dent (2017 r.) oraz w 2018 roku dwie prestiżowe placówki stomatologiczne: kompleks gabinetów Stoma-Dental oraz jedno z najnowocześniejszych laboratoriów inżynierii dentystycznej w Polsce – Yellow-Med. To duże wzmocnienie w nowoczesnych technologiach komputerowego tworzenia prac protetycznych.

Rośniemy na rynku stomatologicznym zarówno organicznie, jak i przez akwizycje. Docelowo chcemy zbudować w Polsce sieć klinik stomatologicznych na terenie całego kraju, oferujących najwyższej jakości usługi medyczne ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa i komfortu pacjenta. — Dzięki własnym inwestycjom i przejęciom już od kilku lat budujemy spójny ekosystem stomatologiczny — od gabinetów przez laboratorium protetyczne i innowacyjne rozwiązania, po szkolenia. W ramach akwizycji zawsze kupujemy 100 proc. udziałów, ale zależy nam, by założyciele czy właściciele placówek zostawali z nami.

komentuje Wioletta Januszczyk, Dyrektor zarządzająca Medicover Stomatologia

Ostatnie przejęcie Medicover Stomatologia – Royal Dent – to klinika, wyspecjalizowana w kompleksowej opiece stomatologicznej dla pacjentów w każdym wieku. Firma działa zgodnie z filozofią „Aby Twój uśmiech robił wrażenie”. Wrocławska klinika stosuje m.in. planowanie leczenia przy użyciu oprogramowania wykorzystującego nawigację w diagnostyce pacjentów. Placówka wyposażona jest także w tomografię komputerową do diagnostyki w obrazie 3D.

Obecnie Medicover Polska ma już ponad 100 gabinetów dentystycznych, głównie w największych miastach, takich jak Warszawa, Kraków, Poznań, Wrocław, Szczecin i Trójmiasto.
Animated GIF-downsized_large.gif
Medicover Polska o telemedycynie na FinTech & InsurTech Digital Congress

Jaka jest perspektywa rozwoju telemedycyny na najbliższe pięć lat? Czy w ochronie zdrowia można z powodzeniem wdrażać i wykorzystywać sztuczną inteligencję (AI), machine learing i rozszerzoną rzeczywistości? Czy i jak zmieni się w najbliższych latach model świadczeń usłu
Synektik zaopatrzy Medicover w system da Vinci®