Medicover Polska wyróżniony w raporcie Turbiny Polskiej Gospodarki 2018

Medicover Polska został wyróżniony w tegorocznej edycji raportu Gazety Finansowej „Turbiny Polskiej Gospodarki”. Tytuł „Najlepszy produkt dla MSP” otrzymała oferta opieki medycznej dedykowanej małym i średnim przedsiębiorstwom.

Opieka Medicover dla małych i średnich przedsiębiorstw skierowana jest do firm zatrudniających od 2 do 49 pracowników. Oferta obejmuje osiem pakietów medycznych zróżnicowanych pod względem zakresu i ceny, które zapewniają różne metody uzyskania porady medycznej: podczas wizyty, poprzez czat, wideorozmowę i telefon. To odpowiedź na rosnące zainteresowanie prywatnymi abonamentami nie tylko ze strony korporacji, ale również mikroprzedsiębiorstw.

Dostosowując się do obserwowanych zmian na rynku pracy, przygotowujemy dla naszych klientów dedykowane pakiety, na tyle elastyczne, że planem medycznym możemy objąć już firmę zatrudniającą nawet dwie osoby. W wielu przypadkach osoby, które wcześniej pracowały w dużej firmie, a następnie założyły własny biznes, chcą, żeby opieka medyczna była standardem również w ich przedsiębiorstwie

– podkreśla Artur Białkowski, wiceprezes Medicover Polska

Turbiny Polskiej Gospodarki to cyklicznie prezentowany na łamach Gazety Finansowej raport podsumowujący wyniki finansowe spółek z sektora MSP i prezentujący produkty, które mogą się przyczynić do usprawnienia funkcjonowania firm działających w obszarze MSP. Redakcja Gazety Finansowej spośród nadsyłanych zgłoszeń wybiera te, które są najbardziej innowacyjne, spełniają wymaganie coraz bardziej świadomych swoich potrzeb klientów i wychodzą im naprzeciw.

Najlepszy produkt dla MSP.jpg

Medicover Polska o telemedycynie na FinTech & InsurTech Digital Congress

Jaka jest perspektywa rozwoju telemedycyny na najbliższe pięć lat? Czy w ochronie zdrowia można z powodzeniem wdrażać i wykorzystywać sztuczną inteligencję (AI), machine learing i rozszerzoną rzeczywistości? Czy i jak zmieni się w najbliższych latach model świadczeń usłu
Synektik zaopatrzy Medicover w system da Vinci®