Medicover podwójnie wyróżniony w badaniu konsumenckim Superbrands

W najnowszym, prestiżowym badaniu Superbrands Medicover pokonał prawie 2 tys. marek konsumenckich i znalazł się w ścisłym gronie laureatów. W kategorii opieka medyczna Medicover zdobył dwa wyróżnienia: Superbrands oraz Created in Poland Superbrands.

Medicover znalazł się pośród 500 marek, które przeszły trzy etapy certyfikacji i zostały laureatami tytułu Superbrands 2016 / 2017. Firma została wyróżniona jako jedna z najlepszych polskich marek w kategorii opieka medyczna. Wyniki przygotowane zostały w oparciu o ocenę ekspertów oraz badanie konsumenckie. Laureaci tytułu Superbrands wyróżniają się nie tylko wysoką jakością świadczonych usług, ale również dużym zaufaniem wśród klientów.

Konsumenci doceniają silne marki – takie które spełniają obietnice, które są o czymś ważnym, które są prawdziwe. Jestem dumna z tego, że Medicover ma tytuł  Superbrands i to podwójny. Najbardziej cieszą nagrody, w których jurorami są konsumenci en masse. Te wyróżnienia są motorem do dalszej pracy i działania

komentuje Dorota Haller, dyrektor ds. Marketingu i Komunikacji.

Najważniejszy jest głos konsumenta

Proces wyłaniania laureatów podzielony jest na trzy etapy. W tym roku  jeszcze bardziej uwzględniony został głos konsumenta wyrażający uznanie dla jakości i przede wszystkim zaufanie do marek. Początkowa lista obejmuje ponad 2 tys. polskich i zagranicznych marek, które poddane są badaniu konsumenckiemu na próbie ponad 15 tys. osób. Na podstawie ich rekomendacji i oceny znajomości marki, do drugiego etapu kwalifikuje się 800 kandydatów. Eksperci branżowi oceniają przejrzystość działania marki i jej wyróżniki na tle konkurencji. Na podstawie czterech kryteriów: rekomendacji, znajomości, spójności i wyróżnialności – wyłanianych jest 500 laureatów.
Laureaci Procesu Certyfikacji Superbrands zestawieni są w kategoriach branżowych.

Od 12 lat oceniają polskie marki

Superbrands to międzynarodowa organizacja działająca od ponad 20 lat w 80 krajach na całym świecie. W Polsce od ponad 12 lat zajmuje się oceną wszystkich istotnych marek na rynku, przyznając im najbardziej wiarygodny, bo oparty na badaniu konsumenckim, tytuł. Wyniki certyfikacji są co roku ogłaszane i udostępniane na stronie internetowej Superbrands. Miejsce w gronie laureatów daje dostęp do rozbudowanego i prestiżowego programu „Klub Superbrands”.

superbrands_2016_2017_medicower.png

medicover_superbrands_polska_2016_17.png

certyfikat_superbrands_medicover_2016_17.pdf

pdf | 155 KB

2016_12_20_hpr_superbrands_medicover_informacja_prasowa.docx

docx | 43,7 KB

Rosną oczekiwania pacjentów wobec marek medycznych.

Pacjenci, wybierając prywatną placówkę medyczną,  poza profesjonalizmem lekarza i jakością usługi szukają coraz częściej  czegoś więcej. Liczy się dla nich zaufanie do lekarza, komfort gabinetu,  poczucie bezpieczeństwa oraz siła marki. Dlatego w świecie medycyny  budowanie spójnej marki jest równie ważne, jak w innych branżach.  Rosnąca dynamicznie konkurencja wymusza na firmach medycznych inwestycje  w budowanie silnego brandu na każdym poziomie, począwszy od spójnego  wystroju, skończywszy na wysokiej jakości wyposażeniu centrów  medycznych.
Medicover otwiera kolejną placówkę stomatologiczną

Inwestycje w rozwój stomatologii to jeden ze strategicznych celów Medicover Healthcare Services. Firma systematycznie poszerza dostępność do usług stomatologicznych poprzez zwiększanie liczby placówek w nowych lokalizacjach oraz akwizycję firm stomatologicznych. Od 1 września do sieci dołączy kolejne centrum Medicover Stomatologia zlokalizowane przy Alejach Jerozolimskich 96.
Czy ustawa o sieci szpitali może ograniczyć dostęp do opieki kardiologicznej mieszkańcom południa Warszawy i Mazowsza?

Sieć szpitali – według zapowiedzi resortu zdrowia – ma poprawić dostęp pacjentów do świadczeń ambulatoryjnych, szpitalnych i rehabilitacyjnych. Pojawiają się jednak głosy, że w wybranych regionach nowe przepisy mogą mieć odwrotny skutek. Na opublikowanej w czerwcu liście zabrakło Szpitala Medicover w warszawskim Wilanowie. To właśnie tam trafiają pacjenci z innych ośrodków na leczenie skomplikowanych przypadków wymagających interwencji kardiologów i kardiochirurgów, np. powikłań po zatorowości płucnej oraz zaburzeń rytmu serca. Szpital liczy na możliwość dalszej współpracy z NFZ w dotychczasowym zakresie.
Medicover uruchamia zespół Health Innovators. To kolejny krok w kierunku innowacji

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.

Przed nami największy szczyt infekcji sezonowych

Od początku grudnia obserwujemy wzrost liczby zachorowań na grypę, która pod koniec poprzedniego miesiąca osiągnęła wartości alarmowe. Najwyższy poziom zachorowań jednak wciąż przed nami – codziennie coraz więcej pacjentów zgłasza się po pomoc. Według danych Medicover na początku stycznia liczba wizyt z powodu infekcji oddechowych wzrosła o 30 proc. w porównaniu do tygodni przedświątecznych, a liczba porad telemedycznych do ponad 5 tys. tygodniowo.