Medicover podwójnie wyróżniony w badaniu konsumenckim Superbrands

W najnowszym, prestiżowym badaniu Superbrands Medicover pokonał prawie 2 tys. marek konsumenckich i znalazł się w ścisłym gronie laureatów. W kategorii opieka medyczna Medicover zdobył dwa wyróżnienia: Superbrands oraz Created in Poland Superbrands.

Medicover znalazł się pośród 500 marek, które przeszły trzy etapy certyfikacji i zostały laureatami tytułu Superbrands 2016 / 2017. Firma została wyróżniona jako jedna z najlepszych polskich marek w kategorii opieka medyczna. Wyniki przygotowane zostały w oparciu o ocenę ekspertów oraz badanie konsumenckie. Laureaci tytułu Superbrands wyróżniają się nie tylko wysoką jakością świadczonych usług, ale również dużym zaufaniem wśród klientów.

Konsumenci doceniają silne marki – takie które spełniają obietnice, które są o czymś ważnym, które są prawdziwe. Jestem dumna z tego, że Medicover ma tytuł  Superbrands i to podwójny. Najbardziej cieszą nagrody, w których jurorami są konsumenci en masse. Te wyróżnienia są motorem do dalszej pracy i działania

komentuje Dorota Haller, dyrektor ds. Marketingu i Komunikacji.

Najważniejszy jest głos konsumenta

Proces wyłaniania laureatów podzielony jest na trzy etapy. W tym roku  jeszcze bardziej uwzględniony został głos konsumenta wyrażający uznanie dla jakości i przede wszystkim zaufanie do marek. Początkowa lista obejmuje ponad 2 tys. polskich i zagranicznych marek, które poddane są badaniu konsumenckiemu na próbie ponad 15 tys. osób. Na podstawie ich rekomendacji i oceny znajomości marki, do drugiego etapu kwalifikuje się 800 kandydatów. Eksperci branżowi oceniają przejrzystość działania marki i jej wyróżniki na tle konkurencji. Na podstawie czterech kryteriów: rekomendacji, znajomości, spójności i wyróżnialności – wyłanianych jest 500 laureatów.
Laureaci Procesu Certyfikacji Superbrands zestawieni są w kategoriach branżowych.

Od 12 lat oceniają polskie marki

Superbrands to międzynarodowa organizacja działająca od ponad 20 lat w 80 krajach na całym świecie. W Polsce od ponad 12 lat zajmuje się oceną wszystkich istotnych marek na rynku, przyznając im najbardziej wiarygodny, bo oparty na badaniu konsumenckim, tytuł. Wyniki certyfikacji są co roku ogłaszane i udostępniane na stronie internetowej Superbrands. Miejsce w gronie laureatów daje dostęp do rozbudowanego i prestiżowego programu „Klub Superbrands”.

superbrands_2016_2017_medicower.png

medicover_superbrands_polska_2016_17.png

certyfikat_superbrands_medicover_2016_17.pdf

pdf | 155 KB

2016_12_20_hpr_superbrands_medicover_informacja_prasowa.docx

docx | 43,7 KB

Z usług prywatnych stomatologów korzysta większość Polaków. Gabinety łączą się w większe sieci.

Polski rynek stomatologiczny zdominowany jest przez usługi prywatne. Z gabinetów prywatnych korzysta zdecydowana większość pacjentów. To dlatego na rynku pojawia się coraz więcej podmiotów, a te istniejące łączą się w większe sieci. Taką strategię obrała też firma Medicover, która konsoliduje prywatne gabinety, szczególnie te wysoko wyspecjalizowane. Wybiera kliniki oferujące najwyższą jakość opieki oraz indywidualne, partnerskie podejście do pacjentów.
Prywatny sektor zdrowia testuje nowe rozwiązania w diagnostyce i leczeniu. Publiczne placówki mogą korzystać z jego doświadczeń

Prywatne firmy z sektora ochrony zdrowia są pionierem we wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań w opiece nad pacjentem. Mobilne ultrasonografy, wideokonsultacje czy elektroniczna dokumentacja medyczna ułatwiają i przyspieszają postawienie diagnozy, a następnie leczenie. Medicover pracuje także nad wykorzystaniem sztucznej inteligencji do diagnostyki. Z doświadczeń prywatnych placówek mogą czerpać publiczne placówki.
Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.