Medicover podwójnie wyróżniony w badaniu konsumenckim Superbrands

W najnowszym, prestiżowym badaniu Superbrands Medicover pokonał prawie 2 tys. marek konsumenckich i znalazł się w ścisłym gronie laureatów. W kategorii opieka medyczna Medicover zdobył dwa wyróżnienia: Superbrands oraz Created in Poland Superbrands.

Medicover znalazł się pośród 500 marek, które przeszły trzy etapy certyfikacji i zostały laureatami tytułu Superbrands 2016 / 2017. Firma została wyróżniona jako jedna z najlepszych polskich marek w kategorii opieka medyczna. Wyniki przygotowane zostały w oparciu o ocenę ekspertów oraz badanie konsumenckie. Laureaci tytułu Superbrands wyróżniają się nie tylko wysoką jakością świadczonych usług, ale również dużym zaufaniem wśród klientów.

Konsumenci doceniają silne marki – takie które spełniają obietnice, które są o czymś ważnym, które są prawdziwe. Jestem dumna z tego, że Medicover ma tytuł  Superbrands i to podwójny. Najbardziej cieszą nagrody, w których jurorami są konsumenci en masse. Te wyróżnienia są motorem do dalszej pracy i działania

komentuje Dorota Haller, dyrektor ds. Marketingu i Komunikacji.

Najważniejszy jest głos konsumenta

Proces wyłaniania laureatów podzielony jest na trzy etapy. W tym roku  jeszcze bardziej uwzględniony został głos konsumenta wyrażający uznanie dla jakości i przede wszystkim zaufanie do marek. Początkowa lista obejmuje ponad 2 tys. polskich i zagranicznych marek, które poddane są badaniu konsumenckiemu na próbie ponad 15 tys. osób. Na podstawie ich rekomendacji i oceny znajomości marki, do drugiego etapu kwalifikuje się 800 kandydatów. Eksperci branżowi oceniają przejrzystość działania marki i jej wyróżniki na tle konkurencji. Na podstawie czterech kryteriów: rekomendacji, znajomości, spójności i wyróżnialności – wyłanianych jest 500 laureatów.
Laureaci Procesu Certyfikacji Superbrands zestawieni są w kategoriach branżowych.

Od 12 lat oceniają polskie marki

Superbrands to międzynarodowa organizacja działająca od ponad 20 lat w 80 krajach na całym świecie. W Polsce od ponad 12 lat zajmuje się oceną wszystkich istotnych marek na rynku, przyznając im najbardziej wiarygodny, bo oparty na badaniu konsumenckim, tytuł. Wyniki certyfikacji są co roku ogłaszane i udostępniane na stronie internetowej Superbrands. Miejsce w gronie laureatów daje dostęp do rozbudowanego i prestiżowego programu „Klub Superbrands”.

superbrands_2016_2017_medicower.png

medicover_superbrands_polska_2016_17.png

certyfikat_superbrands_medicover_2016_17.pdf

pdf | 155 KB

2016_12_20_hpr_superbrands_medicover_informacja_prasowa.docx

docx | 43,7 KB

Medicover otwiera nowe centra stomatologiczne we Wrocławiu i w Szczecinie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe placówki w Szczecinie i we Wrocławiu. Zwiększenie liczby gabinetów dentystycznych to ważny krok w kierunku rozwoju usług stomatologicznych Medicover Polska. Tylko w tym roku do sieci dołączy 27 nowych gabinetów stomatologicznych.
W prywatnych gabinetach stomatologicznych leczy się ponad połowa Polaków

Polski rynek usług stomatologicznych – wzorem europejskiego – jest w trakcie konsolidacji. Małe gabinety coraz częściej dołączają do dużych sieci. Ten proces wymuszają oczekiwania pacjentów, dla których liczy się jakość oferowanych usług, wygoda, zaufanie do lekarza i nowoczesne wyposażenie gabinetu. W Polsce rynek ten zdominowały prywatne podmioty, które stać na kosztowne inwestycje, ponieważ publiczne wydatki na stomatologię sięgają raptem 2,5 proc. całego budżetu NFZ. Leczy się w nich ponad połowa pacjentów.
Coraz więcej małych i średnich firm inwestuje w opiekę medyczną dla pracowników

Jak pokazują ostatnie dane Eurostat, Polska znajduje się w pierwszej piątce krajów Unii Europejskiej o najniższej stopie bezrobocia. Statystyki te z jednej strony cieszą, z drugiej stanowią duże wyzwanie dla wielu pracodawców, którym dziś coraz trudniej o dobrego pracownika. Aby być konkurencyjnym na rynku, trzeba oferować atrakcyjne benefity pozapłacowe. Na szczycie listy oczekiwań kandydatów o pracę plasuje się prywatna opieka medyczna – ważna dla 14 proc.[1] z nich. I choć jest ona już standardem w korporacjach, wciąż stanowi duże wyzwanie dla małych i mikroprzedsiębiorstw, w których tylko 6 proc. pracowników objętych jest prywatną opieką medyczną[2]. Dlaczego warto w nią zainwestować?
Medicover otwiera Klinikę Chirurgii Okulistycznej

Wady refrakcji wpływające na ostrość widzenia stanowią ok. 42 proc. problemów ze wzrokiem, co czyni je najczęstszym problemem okulistycznym występującym w naszym społeczeństwieu pacjentów w każdym wieku. Istnieje kilka sposobów na ich korekcję. Aż 80 proc. pacjentów sięga po szkła okularowe, a mniej niż co 10 osoba stosuje soczewki kontaktowe. Coraz bardziej popularna staje się też laserowa korekcja wad wzroku. Przynosi ona bowiem trwałe i natychmiastowe efekty, a wraz z postępem medycyny zabieg ten jest bezbolesny i bezpieczny i znacząco poprawia jakość widzenia, a tym samym  komfort  życia pacjentów. Dlatego w odpowiedzi na potrzeby pacjentów w wyniku współpracy Szpitala Medicover z Libermedic z Warszawskim Centrum Okulistycznym powstała Klinika Chirurgii Okulistycznej. Nadzór merytoryczny sprawuje prof. dr hab. n. med. Iwona Grabska-Liberek, Prezes Polskiego Towarzystwa Okulistycznego, wieloletni konsultant województwa mazowieckiego w dziedzinie okulistyki, specjalizująca się w mikrochirurgii oka.

Przed nami największy szczyt infekcji sezonowych

Od początku grudnia obserwujemy wzrost liczby zachorowań na grypę, która pod koniec poprzedniego miesiąca osiągnęła wartości alarmowe. Najwyższy poziom zachorowań jednak wciąż przed nami – codziennie coraz więcej pacjentów zgłasza się po pomoc. Według danych Medicover na początku stycznia liczba wizyt z powodu infekcji oddechowych wzrosła o 30 proc. w porównaniu do tygodni przedświątecznych, a liczba porad telemedycznych do ponad 5 tys. tygodniowo.