Grupa Medicover rozwija specjalistyczną opiekę stomatologiczną

10 stycznia br. do prężnie rozwijającej swoją ofertę Grupy Medicover dołączyło Europejskie Centrum Implantologii i Stomatologii Estetycznej Prestige Dent we Wrocławiu. W klinice pracują uznani eksperci wielu dziedzin stomatologii – począwszy od stomatologii zachowawczej poprzez ortodoncję i protetykę aż po implantologię.

Medicover konsekwentnie poszerza portfolio spółek. Od stycznia dołączyło do Grupy Medicover Europejskie Centrum Implantologii i Stomatologii Estetycznej Prestige Dent.

Jest to kolejny krok w strategii rozwoju. Zależy nam na tym, by pacjenci na Dolnym Śląsku mieli dostęp do najbardziej zaawansowanych procedur stomatologicznych oraz wysoko wykwalifikowanych specjalistów oferujących szeroki wachlarz usług w każdym obszarze terapeutycznym

komentuje Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia.

Klinika, dbając o wysokie standardy opieki, zapewnia indywidualne podejście do każdego Pacjenta. Lekarz prowadzący, przed rozpoczęciem terapii, przygotowuje szczegółowy plan leczenia, a jego wsparcie zapewnia Gwarancja Opieki Stomatologicznej Prestige Dent – podejście wyznaczające nowe standardy jakości. Oznacza to, że każdy Pacjent zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu leczenia ma zagwarantowaną opiekę w nagłych sytuacjach wymagających interwencji stomatologa. Gdy Pacjent poczuje dyskomfort lub ból może w każdej chwili - niezależnie od pory dnia - skontaktować się ze swoim lekarzem prowadzącym.

Prestige Dent to specjalistyczne zabiegi i najnowocześniejszy sprzęt

Centrum Prestige Dent gwarantuje najwyższą jakość opieki również dzięki wykorzystaniu specjalistycznego sprzętu, takiego jak m.in. tomograf Planmeca, który pozwala zaplanować przebieg zabiegu implantologicznego czy mikroskop Karl Kaps umożliwiający precyzyjne i dokładne leczenie kanałowe. W obszarze protetyki, klinika korzysta z innowacyjnego oprogramowania Facilitate, które pozwala w technice 3D projektować prace protetyczne osadzone na implantach.
Klinika Prestige Dent powstała w 2007 roku istotnie podnosząc standardy opieki stomatologicznej na Dolnym Śląsku. To miejsce, w którym pacjenci mają dostęp do najnowocześniejszego sprzętu, doświadczonych lekarzy i światowych standardów leczenia.
***
Stomatologia Medicover powstała ponad 20 lat temu z troski o naszych  Pacjentów.
Obecnie mamy 70 gabinetów stomatologicznych w całej Polsce a od maja 2016 częścią grupy Medicover są gabinety DentaCare  oferujące kompleksową opiekę stomatologiczną w  Warszawie i Poznaniu.
Do dyspozycji naszych Pacjentów przygotowaliśmy komfortowe gabinety stomatologiczne, wyposażone w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne zapewniające bezbolesne i precyzyjne leczenie. Grono naszych doświadczonych lekarzy zapewnia opiekę na najwyższym poziomie oraz gwarancję wysokiej jakości. Szczególną troską otaczamy naszych najmłodszych pacjentów, dbając o ich piękny i zdrowy uśmiech w specjalnie dla nich przygotowanych gabinetach.
W Medicover wierzymy w indywidualne podejście do Pacjenta w celu dostosowania planu leczenia do jego potrzeb. Każdorazowo plan leczenia zaczynamy od kompleksowej diagnostyki przeprowadzanej w naszych pracowniach wyposażonych w tomograf komputerowy, pantomogram i cefalostat cyfrowy oraz na bieżąco odpowiadamy na każde pytania i wątpliwości Pacjenta.
W trosce o piękny i zdrowy uśmiech Pacjentów, w naszych gabinetach stomatologicznych oferujemy usługi , takie jak:
  • implantologia i protetyka, pozwalająca na odzyskanie prawidłowo funkcjonującego
    i naturalnie wyglądającego uzębienia,
  • ortodoncja, pozwalająca na uzyskanie nie tylko idealnego kształtu zębów, ale też ust,
  • stomatologia dziecięca prowadzona przez lekarzy (pedodontów) ze szczególnym podejściem do dzieci,
  • periodontologia radząca sobie z chorobami dziąseł,
  • stomatologia zachowawcza skutecznie walcząca z próchnicą,
  • profilaktyka stomatologiczna, zapewniająca zdrowsze i jaśniejsze zęby, dzięki regularnym wizytom u higienistki wykonującej zabiegi scalingu (profesjonalne usuwanie kamienia nazębnego), piaskowania z polerowaniem i fluoryzacji.
W nagłych wypadkach zapewniamy także szybką i fachową pomoc dzięki pogotowiu stomatologicznemu Hot Line Medicover 500 900 999 – przez 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu.

2017_01_20_grupa_medicover_rozwija_specjalistyczna_opieke_stomatologiczna_inf_pras.docx

docx | 47,1 KB

Rosną oczekiwania pacjentów wobec marek medycznych.

Pacjenci, wybierając prywatną placówkę medyczną,  poza profesjonalizmem lekarza i jakością usługi szukają coraz częściej  czegoś więcej. Liczy się dla nich zaufanie do lekarza, komfort gabinetu,  poczucie bezpieczeństwa oraz siła marki. Dlatego w świecie medycyny  budowanie spójnej marki jest równie ważne, jak w innych branżach.  Rosnąca dynamicznie konkurencja wymusza na firmach medycznych inwestycje  w budowanie silnego brandu na każdym poziomie, począwszy od spójnego  wystroju, skończywszy na wysokiej jakości wyposażeniu centrów  medycznych.
Medicover otwiera kolejną placówkę stomatologiczną

Inwestycje w rozwój stomatologii to jeden ze strategicznych celów Medicover Healthcare Services. Firma systematycznie poszerza dostępność do usług stomatologicznych poprzez zwiększanie liczby placówek w nowych lokalizacjach oraz akwizycję firm stomatologicznych. Od 1 września do sieci dołączy kolejne centrum Medicover Stomatologia zlokalizowane przy Alejach Jerozolimskich 96.
Czy ustawa o sieci szpitali może ograniczyć dostęp do opieki kardiologicznej mieszkańcom południa Warszawy i Mazowsza?

Sieć szpitali – według zapowiedzi resortu zdrowia – ma poprawić dostęp pacjentów do świadczeń ambulatoryjnych, szpitalnych i rehabilitacyjnych. Pojawiają się jednak głosy, że w wybranych regionach nowe przepisy mogą mieć odwrotny skutek. Na opublikowanej w czerwcu liście zabrakło Szpitala Medicover w warszawskim Wilanowie. To właśnie tam trafiają pacjenci z innych ośrodków na leczenie skomplikowanych przypadków wymagających interwencji kardiologów i kardiochirurgów, np. powikłań po zatorowości płucnej oraz zaburzeń rytmu serca. Szpital liczy na możliwość dalszej współpracy z NFZ w dotychczasowym zakresie.
Medicover uruchamia zespół Health Innovators. To kolejny krok w kierunku innowacji

Medicover uruchomił komórkę wyspecjalizowaną w rozwoju innowacji i współpracy ze startupami – Health Innovators by Medicover. To zespół, którego zadaniem jest implementacja innowacyjnych projektów medycznych. Firma chce wokół projektu wybudować społeczność innowatorów – złożoną ze startupów, pacjentów i pracowników, a dzięki temu – zwiększyć tempo wdrażania nowych rozwiązań.

DentaCare przywróci zdrowe uśmiechy na twarzach Polaków

Próchnica to choroba, która dotyka 99 proc. dorosłych Polaków. Z danych Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego wynika, że problem ten dotyczy również najmłodszych – tylko 13 proc. 6-latków ma zdrowe zęby. Natomiast co drugie dziecko w wieku trzech lat ma zęby z ubytkami próchnicowymi. W trosce o zdrowe uzębienie Poznaniaków, DentaCare rozpoczyna akcję metamorfoz stomatologicznych „Nowy Uśmiech”.