Grupa Medicover rozwija specjalistyczną opiekę stomatologiczną

10 stycznia br. do prężnie rozwijającej swoją ofertę Grupy Medicover dołączyło Europejskie Centrum Implantologii i Stomatologii Estetycznej Prestige Dent we Wrocławiu. W klinice pracują uznani eksperci wielu dziedzin stomatologii – począwszy od stomatologii zachowawczej poprzez ortodoncję i protetykę aż po implantologię.

Medicover konsekwentnie poszerza portfolio spółek. Od stycznia dołączyło do Grupy Medicover Europejskie Centrum Implantologii i Stomatologii Estetycznej Prestige Dent.

Jest to kolejny krok w strategii rozwoju. Zależy nam na tym, by pacjenci na Dolnym Śląsku mieli dostęp do najbardziej zaawansowanych procedur stomatologicznych oraz wysoko wykwalifikowanych specjalistów oferujących szeroki wachlarz usług w każdym obszarze terapeutycznym

komentuje Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia.

Klinika, dbając o wysokie standardy opieki, zapewnia indywidualne podejście do każdego Pacjenta. Lekarz prowadzący, przed rozpoczęciem terapii, przygotowuje szczegółowy plan leczenia, a jego wsparcie zapewnia Gwarancja Opieki Stomatologicznej Prestige Dent – podejście wyznaczające nowe standardy jakości. Oznacza to, że każdy Pacjent zarówno w trakcie, jak i po zakończeniu leczenia ma zagwarantowaną opiekę w nagłych sytuacjach wymagających interwencji stomatologa. Gdy Pacjent poczuje dyskomfort lub ból może w każdej chwili - niezależnie od pory dnia - skontaktować się ze swoim lekarzem prowadzącym.

Prestige Dent to specjalistyczne zabiegi i najnowocześniejszy sprzęt

Centrum Prestige Dent gwarantuje najwyższą jakość opieki również dzięki wykorzystaniu specjalistycznego sprzętu, takiego jak m.in. tomograf Planmeca, który pozwala zaplanować przebieg zabiegu implantologicznego czy mikroskop Karl Kaps umożliwiający precyzyjne i dokładne leczenie kanałowe. W obszarze protetyki, klinika korzysta z innowacyjnego oprogramowania Facilitate, które pozwala w technice 3D projektować prace protetyczne osadzone na implantach.
Klinika Prestige Dent powstała w 2007 roku istotnie podnosząc standardy opieki stomatologicznej na Dolnym Śląsku. To miejsce, w którym pacjenci mają dostęp do najnowocześniejszego sprzętu, doświadczonych lekarzy i światowych standardów leczenia.
***
Stomatologia Medicover powstała ponad 20 lat temu z troski o naszych  Pacjentów.
Obecnie mamy 70 gabinetów stomatologicznych w całej Polsce a od maja 2016 częścią grupy Medicover są gabinety DentaCare  oferujące kompleksową opiekę stomatologiczną w  Warszawie i Poznaniu.
Do dyspozycji naszych Pacjentów przygotowaliśmy komfortowe gabinety stomatologiczne, wyposażone w najnowocześniejsze rozwiązania technologiczne zapewniające bezbolesne i precyzyjne leczenie. Grono naszych doświadczonych lekarzy zapewnia opiekę na najwyższym poziomie oraz gwarancję wysokiej jakości. Szczególną troską otaczamy naszych najmłodszych pacjentów, dbając o ich piękny i zdrowy uśmiech w specjalnie dla nich przygotowanych gabinetach.
W Medicover wierzymy w indywidualne podejście do Pacjenta w celu dostosowania planu leczenia do jego potrzeb. Każdorazowo plan leczenia zaczynamy od kompleksowej diagnostyki przeprowadzanej w naszych pracowniach wyposażonych w tomograf komputerowy, pantomogram i cefalostat cyfrowy oraz na bieżąco odpowiadamy na każde pytania i wątpliwości Pacjenta.
W trosce o piękny i zdrowy uśmiech Pacjentów, w naszych gabinetach stomatologicznych oferujemy usługi , takie jak:
  • implantologia i protetyka, pozwalająca na odzyskanie prawidłowo funkcjonującego
    i naturalnie wyglądającego uzębienia,
  • ortodoncja, pozwalająca na uzyskanie nie tylko idealnego kształtu zębów, ale też ust,
  • stomatologia dziecięca prowadzona przez lekarzy (pedodontów) ze szczególnym podejściem do dzieci,
  • periodontologia radząca sobie z chorobami dziąseł,
  • stomatologia zachowawcza skutecznie walcząca z próchnicą,
  • profilaktyka stomatologiczna, zapewniająca zdrowsze i jaśniejsze zęby, dzięki regularnym wizytom u higienistki wykonującej zabiegi scalingu (profesjonalne usuwanie kamienia nazębnego), piaskowania z polerowaniem i fluoryzacji.
W nagłych wypadkach zapewniamy także szybką i fachową pomoc dzięki pogotowiu stomatologicznemu Hot Line Medicover 500 900 999 – przez 24 godziny na dobę, przez 7 dni w tygodniu.

2017_01_20_grupa_medicover_rozwija_specjalistyczna_opieke_stomatologiczna_inf_pras.docx

docx | 47,1 KB

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.
Medicover Polska i Patronite łączą siły

Medicover Polska podjął współpracę z Patronite – platformą internetową, którą łączy twórców z osobami, które wspierają ich działalność. W ramach wspólnych działań przygotowana została specjalna oferta opieki medycznej dla twórców, prowadzone będą również konkursy dla członków społeczności, w których nagrodami będą roczne pakiety medyczne.