Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie

Medicover Stomatologia rozszerza swoją sieć o nowe centrum w Krakowie. To druga placówka spółki w Małopolsce. W całym kraju Medicover posiada już ponad 100 gabinetów dentystycznych, a otwarcie kolejnych placówek planowane jest jeszcze w 2018 roku. To odpowiedź na niesłabnące zainteresowanie pacjentów prywatnymi usługami stomatologicznymi.

Medicover Polska systematycznie inwestuje w rozwój sektora stomatologicznego, otwierając własne placówki w nowych lokalizacjach oraz rozszerzając sieć partnerów w oparciu o akwizycje.

- Nasze centrum w Krakowie wyposażone jest w sześć gabinetów stomatologicznych. Opieramy się na wieloletnim doświadczeniu kilkunastu specjalistów oraz kompleksowym podejściu do usług stomatologicznych. Nasi lekarze realizują zabiegi m.in. z zakresu stomatologii zachowawczej, endodoncji, chirurgii stomatologicznej, implantologii, chirurgii szczękowo-twarzowej oraz protetyki

– mówi Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia.

Placówka prowadzi również leczenie periodontologiczne, skoncentrowane na chorobach przyzębia.

– To ważny problem, który dotyczy blisko 50 proc. dorosłych pacjentów, spośród których zaledwie co dziesiąty decyduje się na diagnostykę czy leczenie w tym kierunku

- dodaje.

Dodatkowo dostępne są specjalne gabinety dla dzieci. Leczenie prowadzi w nich pedodonta, czyli stomatolog, który posiada dodatkowe przygotowanie do pracy z najmłodszymi pacjentami.

Placówka posiada rozbudowane kompetencje w zakresie diagnostyki stomatologicznej. Pacjenci mogą skorzystać z nowoczesnego sprzętu – kamery wewnątrzustnej, znieczulenia komputerowego (Wand STA), tomografii, pantomogramu oraz celafometrii.

Nowe centrum Medicover Stomatologia w Krakowie zlokalizowane jest przy ulicy Pawiej 7.

Medicover Stomatologia (1).jpg

Medicover Stomatologia (3).jpg

IMG_20180828_155631.jpg

Z usług prywatnych stomatologów korzysta większość Polaków. Gabinety łączą się w większe sieci.

Polski rynek stomatologiczny zdominowany jest przez usługi prywatne. Z gabinetów prywatnych korzysta zdecydowana większość pacjentów. To dlatego na rynku pojawia się coraz więcej podmiotów, a te istniejące łączą się w większe sieci. Taką strategię obrała też firma Medicover, która konsoliduje prywatne gabinety, szczególnie te wysoko wyspecjalizowane. Wybiera kliniki oferujące najwyższą jakość opieki oraz indywidualne, partnerskie podejście do pacjentów.
Prywatny sektor zdrowia testuje nowe rozwiązania w diagnostyce i leczeniu. Publiczne placówki mogą korzystać z jego doświadczeń

Prywatne firmy z sektora ochrony zdrowia są pionierem we wdrażaniu innowacyjnych rozwiązań w opiece nad pacjentem. Mobilne ultrasonografy, wideokonsultacje czy elektroniczna dokumentacja medyczna ułatwiają i przyspieszają postawienie diagnozy, a następnie leczenie. Medicover pracuje także nad wykorzystaniem sztucznej inteligencji do diagnostyki. Z doświadczeń prywatnych placówek mogą czerpać publiczne placówki.
Szpital Medicover z akredytacją Ministra Zdrowia

Szpital Medicover już po raz trzeci otrzymał akredytację Ministra Zdrowia, potwierdzającą wysoką jakość leczenia i bezpieczeństwo pacjentów. Proces akredytacji polega na zewnętrznej ocenie pracy placówki, której dokonuje Centrum Monitorowania Jakości w Ochronie Zdrowia – jednostka Ministerstwa Zdrowia. Akredytacja udzielana jest na trzy lata. Obecnie certyfikat akredytacyjny posiadają 203 placówki spośród 1,2 tys. szpitali w Polsce.
Wrocławski Royal Dent dołącza do sieci gabinetów Medicover Stomatologia

Z początkiem lipca Medicover Stomatologia przejęło kolejną klinikę stomatologiczną. Tym razem do sieci dołączyła wrocławska klinika Royal Dent specjalizująca się w najnowocześniejszych procedurach i technologiach z obszaru stomatologii implantologicznej i ortodoncji. Wśród nich – system incognito oraz system invisalign, czyli światowe rozwiązania w zakresie aparatów stałych, które zapewniają komfort i zwiększają skuteczność leczenia.