Medicover Stomatologia uruchomiła nową pracownię protetyczną

Medicover Stomatologia uruchomiła nową pracownię protetyczną

W centrum Medicover Stomatologia Atrium w Warszawie powstała nowa pracownia protetyczna – filia renomowanego Laboratorium Inżynierii Dentystycznej CAD/CAM Yellow-Med. To kolejny krok w budowaniu zintegrowanej sieci usług protetycznych Medicover Stomatologia.

Yellow-Med, który dołączył do sieci Medicover Stomatologia na początku 2018 roku, to jedno z najnowocześniejszych laboratoriów inżynierii dentystycznej w Polsce. Korzystając z doświadczeń placówki w Rybniku, Medicover zdecydował się na uruchomienie kolejnej pracowni protetycznej przygabinetowej w Warszawie.

Naszym celem jest zbudowanie ogólnokrajowej sieci klinik stomatologicznych oferujących najwyższej jakości usługi medyczne ze szczególnym uwzględnieniem bezpieczeństwa i komfortu pacjenta. Spójny ekosystem stomatologiczny pozwala nam na pełną kontrolę standardów usług

– mówi Wioletta Januszczyk, Dyrektor Zarządzająca Medicover Stomatologia.

Nowa pracownia wyposażona jest w nowoczesną technologię komputerowego projektowania prac – CAD/CAM. Pozwala ona na zastąpienie tradycyjnego wycisku zębów przez skanowanie szczęki kamerą 3D oraz na precyzyjne wykonanie zaprojektowanego wirtualnie obiektu. Rozwiązanie zwiększa precyzję i jakość wykonania uzupełnienia protetycznego oraz poziom satysfakcji pacjenta poprzez możliwość indywidualnej pracy pacjenta z technikiem dentystycznym.

Pracownia mieści się w centrum Medicover Stomatologia Atrium przy al. Jana Pawła II 27 w Warszawie.
Medicover Polska o telemedycynie na FinTech & InsurTech Digital Congress

Jaka jest perspektywa rozwoju telemedycyny na najbliższe pięć lat? Czy w ochronie zdrowia można z powodzeniem wdrażać i wykorzystywać sztuczną inteligencję (AI), machine learing i rozszerzoną rzeczywistości? Czy i jak zmieni się w najbliższych latach model świadczeń usłu
Synektik zaopatrzy Medicover w system da Vinci®

Synektik podpisał z Medicover Sp. z o.o. umowę sprzedaży systemu robotycznego da Vinci®. Zgodnie z umową nowoczesny robot chirurgiczny trafi do wielospecjalistycznego Szpitala Medicover w Warszawie. Giełdowa spółka dostarczy system da Vinci® wraz z autoryzowanymi narzędz