Medicover Polska zwycięzcą w konkursie WELLPOWER 2018

Medicover Polska otrzymał główną nagrodę w pierwszym ogólnopolskim konkursie dla firm realizujących projekty w zakresie wellbeingu – WELLPOWER 2018! W kategorii dużych firm, Medicover Polska znalazł się na podium ex aequo z Europejskim Funduszem Leasingowym. Zwycięski program pod nazwą „ZDROWIE PRZEZ CAŁY ROK” realizowany jest dla pracowników od 2017 roku.

WELLPOWER to pierwszy ogólnopolski konkurs dla firm, realizujących projekty w zakresie wellbeingu, organizowany przez wydawnictwo INFOR, Wyższą Szkołę Bankową oraz PwC. Celem konkursu jest promowanie idei wellbeingu w organizacjach oraz najlepszych praktyk w tym obszarze.
Nagrodzony program Medicover Polska pod nazwą "ZDROWIE PRZEZ CAŁY ROK", adresowany do wszystkich pracowników, realizowany jest od 2017 roku, przez interdyscyplinarny zespół specjalistów Medicover Wellbeing Team. Celem projektu jest kształtowanie kultury zdrowego stylu życia wśród pracowników. W jego ramach od 2017 roku przeprowadzonych zostało kilkanaście kampanii wewnętrznych – m.in. "Rowerem do pracy", promująca korzystanie z roweru jako środka transportu, "Stop grypie i przeziębieniom", obejmująca bezpłatne szczepienia przeciwko wirusowi grypy, "Zaczytani w Medicover", zachęcająca do czytelnictwa i bookcrossingu, czy "Zdrowe i bezpieczne miejsce pracy", upowszechniająca zasady ergonomii pracy.

Firmy coraz chętniej decydują się na inwestowanie w programy z zakresu wellbeingu, widząc jaką korzyść przynosi dbałość o dobre samopoczucie pracownika, jego kondycję fizyczną i psychiczną, a także o pozytywne emocje oraz dobrą atmosferę w pracy. Takie podejście wpływa na lojalność wobec organizacji, wzrost zaangażowania, motywacji i efektywności. Nagroda w konkursie WELLPOWER 2018 to dla nas ważne wyróżnienie i motywujący sygnał, że podejmowane przez nas działania są skuteczne i zasługują na uznanie. Jury podkreśliło w swoim uzasadnieniu spójność naszych kampanii wellbeingowych z misją i filozofią firmy oraz szczególne zaangażowanie senior leaderów w roli ambasadorów

– mówi Kamila Skorupińska, Dyrektor ds. Personalnych w Medicover Polska.

Zwycięzców konkursu wyłoniła  kapituła składająca się z uznanych autorytetów w zakresie wellbeingu. Wśród kryteriów oceny zgłoszonych programów znalazły się: kompleksowość projektu, zasięg, wpływ na organizację, różnorodność instrumentów, dopasowanie do potrzeb pracowników i biznesu oraz potencjał rozwoju projektu.

Wellpower 2018.jpg

Wellpower 2018 2.jpg

Medicover Polska o telemedycynie na FinTech & InsurTech Digital Congress

Jaka jest perspektywa rozwoju telemedycyny na najbliższe pięć lat? Czy w ochronie zdrowia można z powodzeniem wdrażać i wykorzystywać sztuczną inteligencję (AI), machine learing i rozszerzoną rzeczywistości? Czy i jak zmieni się w najbliższych latach model świadczeń usłu