• Wiedza o zdrowiu zakodowana w genach
  • Nowe centrum Medicover Stomatologia w Warszawie
  • Pierwsza w Polsce operacja kardiochirurgiczna w asyście robota da Vinci
Wiedza o zdrowiu zakodowana w genach
Nowe centrum Medicover Stomatologia w Warszawie
Pierwsza w Polsce operacja kardiochirurgiczna w asyście robota da Vinci
Nowość w ofercie CityFit:karnet z opieką medyczną Medicover Polska!

Sieć klubów fitness CityFit wzbogaciła swoją ofertę o opiekę medyczną. Pakiety badań przygotowane zostały z myślą o osobach trenujących, a partnerem nowego produktu jest Medicover.
Wiedza o zdrowiu zakodowana w genach

Ryzyko zachorowania na nowotwory, zakrzepicę, prawdopodobieństwo wystąpienia zaburzeń metabolicznych, a nawet predyspozycje żywieniowe i do uprawiania sportów. Nasze geny skrywają bardzo wiele ważnych i użytecznych informacji. Czy i kiedy warto do nich sięgnąć? W jaki sp
E-recepty już wystawione w Medicover Polska

W ubiegłym tygodniu Medicover Polska wystawił pierwsze e-recepty, które zostały z sukcesem zrealizowane w aptece Medicover w Warszawie.
Nowe centrum Medicover Stomatologia w Warszawie

Nowe centrum Medicover Stomatologia zostanie otwarte w styczniu w Warszawie przy ul. Wołoskiej. O powstaniu placówki w tej lokalizacji zadecydowało duże zainteresowanie prywatnymi usługami stomatologicznymi m.in. wśród pracowników znajdujących się w pobliżu biurowców. Sp
Pierwsza w Polsce operacja kardiochirurgiczna w asyście robota da Vinci

26 listopada br. w Szpitalu Medicover odbyła się pierwsza w Polsce operacja kardiochirurgiczna w asyście robota daVinci. Wielogodzinna operacja zastawki mitralnej została wykonana przez prof. Randolpha Chitwooda Jr MD, wybitnego amerykańskiego kardiochirurga, który opero
Medicover Polska partnerem raportu NORDIC INSIGHTS - Trendy, które kształtują przyszłość biznesu

W ubiegłym tygodniu Skandynawsko-Polska Izba Gospodarcza (SPCC) przedstawiła raport „NORDIC INSIGHTS – Trendy, które kształtują przyszłość biznesu”. Publikacja powstała we współpracy z infuture hatalska foresight institute i prezentuje trendy związane z innowacjami na sk
Sektor MŚP w centrum uwagi dostawców usług medycznych

W Polsce działa obecnie ponad 2 mln firm, z których aż 99,8 proc. stanowią mikro, małe i średnie przedsiębiorstwa. Są one siłą napędową gospodarki, wytwarzając blisko połowę polskiego PKB oraz zatrudniając łącznie ponad 6,6 mln osób[1]. Specyficzne potrzeby, oczekiwania
Kolejny system da Vinci® w Szpitalu Medicover

Synektik podpisał z Medicover Sp. z o.o. umowę sprzedaży systemu robotycznego da Vinci®. Zgodnie z umową nowoczesny robot chirurgiczny trafi do wielospecjalistycznego Szpitala Medicover w Warszawie. Giełdowa spółka dostarczy system da Vinci® wraz z autoryzowanymi narzędz
Medicover Polska wśród ekspertów XXVIII Kongresu Kadry

Medicover Polska wziął udział w kolejnej edycji Kongresu Kadr – największym w Polsce  spotkaniu profesjonalistów zarządzających ludźmi w firmie. Na zaproszenie Skandynawsko-Polskiej Izby Gospodarczej Kamila Skorupińska, Dyrektor ds. Personalnych wystąpiła w dyskusji pane
200 tys. pobrań aplikacji mobilnej Medicover

Według danych Gemius/PBI [1] ponad 22 mln Polaków używa Internetu za pomocą telefonów i tabletów. Polacy są coraz bardziej mobilni – dostrzegają korzyści płynące z używania smartfonów również jako narzędzia wspierającego ich w codziennych aktywnościach. W odpowiedzi na t
Social Media

Medicover Polska - biuro prasowe

Medicover Polska – 23 lata doświadczenia w zakresie opieki zdrowotnej

Medicover w Polsce od ponad 20 lat zapewnia swoim pacjentom pełną opiekę medyczną, obejmującą usługi ambulatoryjne, diagnostykę laboratoryjną i obrazową, stomatologię oraz  kompleksową opiekę szpitalną. Usługi dostępne w formie abonamentów i ubezpieczeń medycznych przeznaczone są zarówno dla firm, jak i klientów indywidualnych. Medicover Polska obecny jest we wszystkich regionach Polski. Od 2009 roku posiada również własny wielospecjalistyczny szpital na warszawskim Wilanowie. Więcej informacji na stronie www.medicover.pl.

Medicover Polska jest częścią Medicover – wiodącej międzynarodowej spółki świadczącej usługi z zakresu opieki zdrowotnej oraz diagnostycznej od 1995 r. Medicover posiada centra medyczne, szpitale, specjalistyczne placówki opiekuńcze i laboratoria. Firma najszerszą działalność realizuje w Polsce i w Niemczech. Obecnie Medicover zatrudnia 15,9 tys. pracowników i generuje przychody w wysokości około 580 milionów euro. Więcej informacji na stronie www.medicover.com.